13-årige Okan må ikke se FCK spille

Far og to børn fra Slagelse har på baggrund af deres efternavn fået annulleret deres Champions League-billetter til Parken af 'sikkerhedsmæssige årsager'.

Den 13-årige FCK-fan Okan Kavak har fået annulleret sin billet til Champions League. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

13-årige Okan Kavak har her til morgen fået en nedslående besked: Han må ikke komme ind i Parken og følge sit yndlingshold FCK spille Champions League.

Lørdag morgen vælter det ind på de sociale medier med vrede reaktioner fra fodboldfans med udenlandsk klingende navne, der har fået annulleret deres køb af billetter til at se FCK mod Juventus, Real Madrid og Galatasaray i Parken i Champions League.

Også Metin Kavak har her til morgen læst den dårlige nyhed fra FCK, og har måttet fortælle sin 13-årige søn Okan Kavak, at hans navn forhindrer ham i at komme i Parken.

- Hans dag er ødelagt. Vi havde kæmpet for at få fat i de billetter og betalt en mindre formue for dem. Det var jo drømmekampe, og vi havde nået at gå og blære os lidt med, at vi havde fået billetter, siger Metin Kavak, der havde planlagt at se de tre kampe med sønnen og hans 16-årige søster, der begge er store fodboldfans.

De mange fans har fået annulleret deres billetter, fordi FCK frygter, at fans af en af de tre klubber vil forsøge at sikre sig billet til kampen på afsnit reserveret til de danske fans. Det rammer imidlertid mange herboende udlændinge og danske statsborgere med udenlandske rødder.

- Jeg må indrømme, at jeg lige nu sidder med en meget bitter smag i munden. Jeg er harm, og jeg synes simpelthen ikke, det kan være rigtigt, at vi godt kan bruges, når vi betaler i dyre domme for at se alle mulige andre kampe i Parken, men at vores navne pludselig gør os til ballademagere, siger Metin Kavak.

I mailen fra FCK står der, at man kan henvende sig mandag, såfremt man er ikke er udehold-fan og dermed muligvis få sin billet tilbage. Men det giver Metin Kavak ikke meget for.

- Så skal jeg ligge og tigge og bede for at få lov til at få en billetter, som de allerede har trukket 3000 kroner for på min konto. Ved de, hvem vi er? Ved de, at vi er en velfungerende og etableret familie? Jeg prøver udelukkende at få billetterne tilbage for mine børns skyld. Hvis det ikke var for dem, havde jeg aldrig sat mine ben i Parken igen, siger Metin Kavak.

- Fodbold er min søns et og alt og da FCK spillede mod Barcelona måtte jeg via Den Blå Avis betale en formue for at han kunne få en stor oplevelse. Da jeg tog min datter med ind for at se Danmark mod Portugal så hun kunne se hendes og mange andre pigers idol Christiano, fik hun en oplevelse for livet.