FCK-fans får annulleret Champions League-billetter

Vrede FCK-fans raser over forskelsbehandling - kun folk med danskklingende navne må købe.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En række FCK-fans, har angiveligt fået annulleret deres billetter til FCK i Parken i Champions League, selv om de har købt dem på almindelig vis.

Årsag: Deres navne lyder - eller er - udenlandske, skriver bt.dk.

FCK skal i Champions League møde spanske Real Madrid, italienske Juventus og tyrkiske Galatasaray. Formentlig særlig i forbindelse med sidstnævnte nærer FCK frygt for, at herboende eller tilrejsende fans af den tyrkiske klub vil forsøge at få plads i Parken på tribuneafsnit reserveret til FCK-fans.

Billetterne til Champions League kan kun købes i samlede pakker, og de uheldige fans har dermed fået annulleret deres billetter til alle FCKs tre hjemmekampe i Parken.

Frygten for ballade under kampen rammer masser af fans med udenlandsk klingende navne.

»Jeg er født og opvokset i Danmark og har dansk statsborgerskab, og selvom jeg har rødder til Tyrkiet, er jeg ikke Galatasaray-fan men jeg besluttede mig for, at købe biletter da jeg ville glæde min lillebror (han er vild med Madrid og C. Ronaldo). Jeg købte så biletter i aftes, og fik bekræftelse og printede min kvittering ud og glædede mig sådan til at få billeterne i en fat da min lillebror snart har fødselsdag, ville han blive sindssyg glad. Men sådan skulle det ikke være!!,« skriver Yusuf Pusat til bt.dk.

»Hvordan kan Billetlugen overhovedet stemple mig som en tyrkisk fan når jeg ikke holder med Galatasaray ? Og slet ikke kommer fra Tyrkiet, jeg synes det er diskrimination på høj klasse.. Hvilken sikkerhedsrisiko udgør jeg? Jeg har set så mange kampe i Parken med mine kammerater, jeg købte billetter og pengene var også blevet trukket fra min konto og nu kan jeg ikke se kampene i Parken. Jeg elsker at se fodbold, har endda været på Bernabeu, Camp Nou, Hamburger Sv, Ajax Amsterdam, Arsenal Stadion (Emirates), der oplever man da ikke forskelsbehandling, skriver Irfan Ditta.

Wahid Raziq skriver:

»Jeg har købt billetter til FCKs fodboldkampe i går. Efter jeg har betalt og købt billetterne har jeg fået en mail om, at mine billetter er annulleret pga. parkens sikkerhed. Jeg forstår det ikke. Hvilken trussel er jeg? Jeg er ganske almindelig borger i Danmark som arbejder og passer mig selv og har aldrig overtrådt loven. Jeg vil bare ind og se fodbold. Til dagligt arbejder jeg i Nordea. Jeg følger mig diskrimineret, og kan ikke forstå Parkens begrundelse. Er det overhovedet lovligt?«

»Jeg er dansk statsborger og er født og opvokset i Danmark. Jeg har købt en pakke til Champions League kampene i Parken. Billetlugen har valgt at annullere min billet på grund af sikkerhedsmæssige årsager, da jeg bliver anset som udeholdets fan. På hvilket grundlag kan billetlugen afgøre at jeg holder med udeholdet, eller er det blot fordi mit navn er udenlandsk? I så fald anser jeg dette som forskelsbehandling,« skriver Ahmet Yildirim.

De mange fans, der har fået annulleret deres køb af billetter, har angiveligt alle modtaget en enslydende mail fra Billetlugen.dk. I mailen står der:

Kære billetkøber,


Billetinfo UEFA Champions League


F.C. København oplevede i aftes, efter lodtrækningen til UEFA Champions League gruppespillet, at de resterende billetter til de tre kampe i PARKEN blev solgt meget hurtigt via billetlugen.dk. Den store interesse er naturligvis glædelig, men desværre vil dit billetkøb blive annulleret af sikkerhedsmæssige årsager.


Club Secretary Daniel Rommedahl udtaler: Sikkerheden er altid det vigtigste for os i forbindelse med arrangementer i PARKEN. Og derfor gør vi alt for at sikre, at evt. fans af de hold, der gæster F.C. København, kun har adgang til udebaneafsnittet under kampene. Og billetter til det afsnit skal købes via de klubber, som vi har på besøg. Derfor vil vi annullere de billetkøb via billetlugen.dk som umiddelbart kan indikere, at der er købt pladser til et andet sted på stadion af udeholdets fans. Og hvis en dialog med kunden viser andet, så vil købet naturligvis godkendes. Vi beklager den gene dette evt. vil kunne medføre for enkelte af vores tilhængere, men det er en nødvendig foranstaltning i forhold til sikkerheden under kampene, UEFA's regler og PARKENS sædvanlige procedurer.


Såfremt du har spørgsmål til ovenstående, er du velkommen til at kontakte Billetlugen i åbningstiderne: Mandag-fredag kl. 10-16:30 Telefon: 70 263 267

HVAD MENER DU OM FCK'S PRAKSIS? DELTAG I DEBATTEN HERUNDER: