Nu køber topcheferne stort op af aktier

Købelysten præger bestyrelsesmedlemmer og direktører i større danske selskaber. De kan ikke få nok af aktierne i deres egne virksomheder.

Ulf Wiinberg er en af de topledere, der køber aktier i virksomheden for private penge. I den forgangne uge købte Wiinberg aktier i Lundbeck for knap én million kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden nytår har 26 af de såkaldte »insidere« til sammen købt aktier for mere end 11,8 millioner kroner, mens kun en enkelt har valgt at sælge ud af sin aktiebeholdning for sammenlagt 52.200 kr. Det skriver Børsen.

Eksperter peger på, at når virksomhedernes ledelse vælger at bruge private midler til at opkøbe aktier, så handler det om at sende positive signaler.

»Ledelsen er jo dem, der ved allermest om, hvordan virksomheden har det. Derfor kan aktiekøbet sende et signal om, at de tror på virksomheden og dens udvikling, og så køber de selvfølgelig også ud fra den privat-økonomiske betragtning, at det nok ikke er så dumt at købe aktier på nuværende tidspunkt,« forklarer Peter Gustafson, direktør i Prospect, der er specialiseret i virksomhedskommunikation og finansiel kommunikation.

Hans forklaring bakkes op af Carsten Tanggaard, professor i finansiering ved Aarhus Universitet.

»Det sender et signal om, at toplederne forventer, at deres virksomhed er på vej fremad. De ville jo ikke købe, hvis de troede, at aktiekurserne ville falde,« siger han, og forklarer, at tendensen til topchefernes aktieindkøb allerede begyndte i efteråret 2008, men først nu er blevet markant.

tidligere solgte også »insiderne« ud af aktiebeholdningen, hvis værdi tordnede mod jorden. Derfor kan topchefernes storindkøb bunde i en generel forventning om bedring på aktiemarkedet, og netop deres handler får stor interesse på markedet, skriver Børsen.

Læs også: Krisen ændrer karakter