Telia klar med offensiv Spotify-aftale

I næste uge vil teleselskabet Telia afsløre en aftale med musiktjenesten Spotify. Det ligner en offensiv mod TDC Play.

Spotify har travlt i disse dage - først offentliggjordes en aftale med Facebook, nu en med Telia Fold sammen
Læs mere
Foto: SEAN GARDNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Teleselskabet Telia vil i næste uge afsløre en aftale, der skal give danskerne et vægtigt argument for at skifte mobilselskab. Kunderne får nemlig tilbudt adgang til den yderst hypede musiktjeneste Spotify, der tilbyder adgang til millioner af musiknumre for ganske få kroner i månedligt abonnement.

Det kom frem tirsdag, da Telia havde valgt at indrykke en hel bunke annoncer i App Magasinet, der udkom sammen med den trykte Berlingske.

I annoncerne afslører Telia ikke detaljer om aftalen, blot at offentliggørelsen vil finde sted på tirsdag den 22. maj, og Telias pressechef, Mette Honoré, vil ikke bekræfte andet, end hvad der i forvejen fremgår af annoncerne.

I forvejen tilbyder flere teleselskaber og mobilproducenter gratis eller meget billig adgang til oceaner af gratis musik, og det største teleselskab herhjemme, TDC, har i efterhånden en årrække med stor succes markedsført gratis-tjenesten TDC Play, hvor kunderne kan få adgang til al den gratis musik, de overhovedet kan overkomme. Så længe de altså er kunder hos TDC.

Telenors modsvar er tjenesten Wimp, der dog ikke er gratis. Samtidig har flere mobilproducenter tilsvarende tilbud - Nokia markesfører gratistjenesten Mix Radio, Samsung har netop lanceret Music Hub og på Sonys enheder får brugerne adgang til tjenesten Music Unlimited. Hertil kommer almægtige Apple, der med iTunes - som også findes i iPhones - har skabt verdens største digitale musikbutik.

Telia har tidligere haft forsøg med at markedsføre tjenesten Fri Musik, der mindede om TDC Play. Den lukkede dog i oktober sidste år.

Heller ikke Spotify har kommenteret den kommende aftale, omend udvalgte journalister er blevet inviteret til en pre-briefing om aftalen mandag.

Telia har tidligere haft samarbejde med Spotify i Sverige, hvor Telia kunder fik et abonnement på Spotify med i prisen, hvis de købte visse abonnementer.