Spar Nord fastholder forventningerne til 2016

Spar Nord fastholder forventningerne om en basisindtjening på 1,1 mia. kr. før nedskrivninger, mens nedskrivningerne ventes at være på niveau med 2015.

Foto: Henning Bagger. Arkivfoto: Spar Nord.
Læs mere
Fold sammen

Det fremgår af regnskabet for årets første tre måneder, som Spar Nord har offentliggjort onsdag morgen.

I første kvartal er bankens nettorenteindtægter gået tilbage med 12 pct. i forhold til samme periode sidste år. Banken forklarer selv, at udlånsvolumen vokser, men at rentemarginalen fortsat er under pres.

Derudover er nettogebyrindtægterne landet på 250 mio. kr. i årets første tre måneder. Det er samtidig 20 pct. lavere end i det ekstraordinært gode første kvartal af 2015.

Den samlede basisindtjening før nedskrivninger endte i dette års første kvartal på 259 mio. kr., hvilket korrigeret for salget af Nørresundby Bank er 41 pct. lavere end i samme periode af 2015.

Nedskrivninger på udlån blev reduceret til 55 mio. kr., hvilket svarer til en nedskrivningsprocent på 0,42 p.a. I sidste års første kvartal endte nedskrivningerne på udlån med at udgøre 98 mio. kr.

Alt i alt har det resulteret i et overskud før skat på 204 mio. kr., hvor der til sammenligning blev realiseret et resultat på 533 mio. kr. i de første tre måneder af sidste år. På trods af dette finder bankens ledelse udviklingen "tilfredsstillende".

»Overordnet set finder vi kvartalsregnskabet tilfredsstillende. Det gør vi, selv om vi selvfølgelig må konstatere, at det ekstremt lave renteniveau og den hårde konkurrence på markedet gør det vanskeligere at tjene penge på den traditionelle ind- og udlånsforretning«, siger administrerende direktør Lasse Nyby i en kommentar til regnskabet.

»I den forbindelse er det glædeligt, at der er fornuftig gang i forretningen med vækst i udlånsvolumen og en pæn kundeaktivitet, der udmønter sig i tilfredsstillende gebyrindtægter. Og ikke mindst glædeligt, at vi har godt styr på omkostningerne, og at vores nedskrivninger på udlån viser faldende tendenser, selv om trængslerne for landbruget ikke er ovre«, fortsætter han.

Spar Nord fastholder i forbindelse med regnskabet sine forventninger til helåret om en basisindtjening på 1,1 mia. kr. før nedskrivninger, mens nedskrivningerne ventes at være på niveau med 2015.