Spar Nord-boss tilfreds med tanke på ekstraordinært sidste år

Efter et ekstraordinært godt første kvartal sidste år har dette års første tre måneder været præget af tilbagegang på resultatsiden hos Spar Nord. Men det var ventet hos bankens ledelse, som isoleret set er tilfreds med indledningen på 2016.

Foto: HENNING BAGGER. Lasse Nyby, direktør Spar Nord.
Læs mere
Fold sammen

Det fortæller Lasse Nyby, der er administrerende direktør hos banken med base i Nordjylland, efter onsdagens regnskab for første kvartal. Det viste blandt andet, at resultatet før skat endte på 204 mio. kr. mod 533 mio. kr. i samme kvartal året før.

»Kigger man på vores første kvartal i år sammenlignet med første kvartal sidste år, så er det selvfølgelig et noget anderledes resultat, vi kommer med i dag. Men det vidste vi også godt, fordi vi i 2015 havde en stor ekstraordinær indtægt fra salget af aktier i Nørresundby Bank - plus at vi havde en meget høj konverteringsaktivitet«, siger Lasse Nyby til Ritzau Finans.

Direktøren mener, at hvis man renser for de to forhold, så er banken kommet fornuftigt ud af dette års første kvartal. Det er sket til trods for vanskelige markedsvilkår, der også gør sig gældende for branchekollegerne.

Presset af lavere renter

»Vi er jo præget af den meget lave rente og en stigende konkurrence, som gør, at vores nettorenter er under pres«, siger Lasse Nyby.

»Heldigvis øger vi vores udlån i løbet af første kvartal. Det er med til at kompensere for noget af det pres, der er på nettorenteindtægterne. Derudover har vi været i stand til at fastholde en fornuftig gebyrindtjening«, fortsætter bankdirektøren.

På grund af disse forhold samt faldende omkostninger og nedskrivninger på udlån mener Lasse Nyby, at Spar Nord er kommet tilfredsstillende ud af dette års første kvartal.

»Set i forhold til de tidligere kvartaler er jeg rigtig glad for, at vi har fået gang i bankudlånene efter nogle kvartaler med faldende bankudlån. Det skyldes dels, at vi købte en portefølje af FIH, og at både vores privat- og erhvervskunder trækker lidt mere på kreditterne her i første kvartal«, siger bankdirektøren.

Det var i januar, at Spar Nord kom med meddelelsen om, at banken ville overtage 34 erhvervsengagementer med et samlet forretningsomfang på 907 mio. kr. fra FIH Erhvervsbank. I den forbindelse overtog Spar Nord ingen medarbejdere og betalte ingen goodwill som led i transaktionen.