Nykredit hilser alternative banklån velkommen

Koncernchef i Nykredit, Michael Rasmussen, støtter fuldt op om bankernes tilbud om billigere boliglån i stedet for realkreditlån. Det vil hjælpe pengeinstitutterne i den aktuelle skærpede konkurrencesituation, lyder det.

Nykredits koncernchef Michael Rasmussen Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest

To af Totalkredits samarbejdspartnere, Spar Nord og Sydbank, vil tilbyde billigere boliglån til deres kunder i kølvandet på Totalkredits stigende bidragssatser.

Men nu hilser koncernchef i Nykredit, Michael Rasmussen, initiativet velkommen.

»Vi har svært ved at få øje på noget opgør. Tværtimod synes vi, det er fornuftigt, hvis pengeinstitutterne vælger at give en rabat på de lån, der får de største bidragsstigninger. Det er et tiltag, vi støtter fuldt op om, og som hjælper pengeinstitutterne i den akutelle skærpede konkurrencesituation,« skriver Michael Rasmussen i en skriftlig kommentar.

Både Spar Nord og Sydbank vil dække alle omkostninger, der er forbundet med omlægningen, hvis kunderne ønsker at konvertere deres Totalkreditlån til nogle af bankernes nye eller eksisterende boliglån.

Michael Rasmussen frygter dog ikke, at det vil komme til at gå hårdt ud over antallet af kunder med lån i Totalkredit.

»Det vil være sådan, at de kunder, der tilbydes et alternativ, for en stor dels vedkommende vil få et andet Totalkreditlån eller et prioritetslån fundet i Totalkredit,« skriver han.

Administrerende direktør i Spar Nord, Lars Møller, afviser, at de nye initiativer er sat i søen for at kapre kunder fra Totalkredit.

»Vi har et tyveårigt godt samarbejde med Totalkredit. Vi har forståelse for, at de hæver priserne. Vi er interesseret i at have en stærk samarbejdspartner, der både produktudvikler, og som er på markedet på sund vis i de næste mange år. Vi er på ingen måder på vej væk fra Totalkredit. Vi bakker op,« siger Lars Møller.

Nykredit har besluttet at hæve bidragssatserne fra 1. juli 2016 for at imødekomme endnu ikke vedtaget kapitalkrav fra EU. Ifølge koncernchef Michael Rasmussen skal Nykredit skaffe op mod 25 milliarder kroner inden for de kommende fem til seks år.