Nordea-formand: Fusion med hollandsk storbank vil passe fint ind

Nordeas bestyrelsesformand peger på, at en sammenlægning af Nordea og ABN Amro vil skabe, hvad han ifølge Reuters betegner en ret så fin bank.

Bjørn Wahlroos. Fold sammen
Læs mere
Foto: LEHTIKUVA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordea vil muligvis genoptage indledende drøftelser om en fusion med den statsejede hollandske bank ABN Amro efter det hollandske valg til marts 2017.

Det sagde Nordeas bestyrelsesformand, Bjørn Wahlroos, lørdag i et interview med det finske public-service-selskab YLE, skriver Reuters.

Wahlroos peger samtidig på, at en sammenlægning af Nordea og ABN Amro vil skabe, hvad han ifølge Reuters betegner en ret så fin bank ("a pretty fine bank").

Hidtil har Nordea ellers afholdt sig fra at kommentere rygter om, at banken har været i dialog med ABN Amro om en mulig fusion.

I en meddelelse fra 7. oktober sagde administrerende direktør Casper von Koskull, at fokus er på den igangværende omstilling i Nordea. Han sagde desuden, at Nordea aldrig kommenterer på rygter eller spekulationer.

Nordeas bestyrelsesformand Bjørn Wahlroos bekræfter dog, at banken har været i kontakt med repræsentanter fra det hollandske finansministerium og det statsagentur, der sidder med majoritetsposten i den hollandske bank.

- Det var en meget foreløbig kontakt, lød det fra Wahlroos, der herefter sagde, at det i øjeblikket ser ud til, at drøftelserne først vil kunne fortsætte efter det hollandske parlamentsvalg.

Wahlroos sagde desuden i interviewet med YLE, at han havde antydet, at hovedkvarteret for den sammenlagte bank kunne flytte fra Sverige til Holland, skriver Reuters.

Det var den hollandske avis NRC Handelsblad, der i starten af oktober først bragte nyheden om dialogen mellem Nordea og ABN Amro med reference til et regeringsdokument sendt til den hollandske finansminister, Jeroen Dijsselbloem.

ABN og den hollandske stat har efterfølgende været ude og sige, at de ikke er på udkig efter en køber.