Jyske Bank på vej med minusrenter til alle erhvervskunder

Allerede fra december skal erhvervskunder i Jyske Bank være beredt på at betale for at have penge stående i banken. Jyske Bank skulle over for kunder således have lanceret en minusrente på 0,4 pct., der kommer til ramme alt indestående i banken.

Foto: Henning Bagger. Med indførelsen af en minusrente følger Jyske Bank efter konkurrenterne Danske Bank, Nordea og Spar Nord.
Læs mere
Fold sammen

Det erfarer Børsen.

Med indførelsen af en minusrente følger Jyske Bank efter konkurrenterne Danske Bank, Nordea og Spar Nord. Til forskel fra de andre etablerer Jyske Bank dog ikke en nedre grænse for, hvornår erhvervskunderne rammes af den negative rente.

Ifølge Børsens erfaringer skulle Jyske Bank gennem længere tid have haft minusrenter for udvalgte erhvervskunder, men det er først fra midten af december, at de bliver rullet ud for alle erhvervskunder.

Årsagen til Jyske Banks skridt kan være, at banken har oplevet en stigning på samlede indlån fra primært erhvervssegmentet på fire mia. kr., og at der derfor kan være en form for indhentningseffekt i forhold til konkurrenterne, vurderer investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen.

Den administrerende direktør i Jyske Bank, Anders Dam, har ikke ønsket at kommentere oplysningerne over for Børsen med henvisning til det kommende regnskab for årets tredje kvartal, der ventes d. 27. oktober.