MobilePay-chefen tog stikket hjem, da Nordea fik nok af Swipp

Danskerne vil have MobilePay og derfor har Mark Wraa-Hansen travlt. Han bor til daglig i Kolding, men arbejder fire dage om ugen i København.

Mark Wraa-Hansen kan godt tillade sig et stille smil, for hans MobilePay-afdeling i Danske Bank har gjort det så godt, at ærkerivalen Nordea har sluttet sig til. Arkivfoto: Linda Kastrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Her er han ansvarlig for at få udbredt MobilePay mest muligt. Og nu har han vundet en stor sejr for Danske Bank, da Danmarks næststørste pengeinstitut i form af Nordea valgte at tilslutte sig den populære betalings-app. Hidtil har Nordea været med til at udvikle konkurrenten Swipp.

For Mark Wraa-Hansen har MobilePay-tiden været hektisk.

Han begyndte med at være chef for to mand, der skulle sætte gang i MobilePay. I dag består kerneteamet omkring MobilePay af cirka 40 personer på tværs af tre lande.

»Hvis vi spoler tiden tre år tilbage, er der ingen, som kunne forudsige, at vi vil være der, hvor vi er i dag. For mig har øvelsen hele tiden været at bevæge mig et skridt foran organisationen,« siger Mark Wraa-Hansen.

Kontrollen skal slippes

Han er født og opvokset i Kolding og uddannet cand.merc. fra Copenhagen Business School, CBS. Det var inden for international ledelse og marketing, hvilket Mark Wraa-Hansen selv kalder for konsulentlinjen.

Jobbet som konsulent har da også været den røde tråd gennem hans hele karriere, som dog ikke begyndte i Danske Bank.

I de første syv år efter endt uddannelse arbejdede han i forskellige konsulentvirksomheder, hvorefter han fik jobbet som chefkonsulent i Danske Banks afdeling for forretningsudvikling.

I marts 2014 blev han hentet ind for at etablere organisationen omkring MobilePay. Her gør Mark Wraa-Hansen brug af en moderne ledelsesstil.

»Fra starten har jeg haft det princip, at organisationen skal vendes om. Jeg skal ikke træffe alle beslutningerne. Det skal medarbejderne. Det handler om at slippe kontrollen og tro på, at medarbejderne kan træffe de rigtige valg fra dag til dag,« siger han.

Syv år som pendler

Sammen med familien boede Mark Wraa-Hansen ti år i København, men de flyttede derefter tilbage til Kolding. Det var tættere på resten af familien og muligheden for pasning af parrets tre drenge.

På hverdagene bor han i en lejlighed i ­København og kører til Kolding hver torsdag aften og arbejder i Jylland fredag.

»Der er selvfølgelig nogle afsavn, men det er et puslespil, som skal gå op. Vi trives med det og er enige om, at det kan fungere. Tiden må vise, om det fortsætter sådan,« siger Mark Wraa-Hansen, der har pendlet mellem den sydjyske købstad og København i foreløbig syv år.