Maersk Oil massefyrer

Den lave oliepris får nu konsekvenser for medarbejderne i Maersk Oil. Det danske olieselskab afskediger hver tiende. 1.250 medarbejdere vil have mistet jobbet i løbet af 2015.

»Det en svær beslutning for en hvilken som helst virksomhed,« siger adm. direktør i Maersk Oil, Jakob Thomasen om fyringerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sparekniven svinges nu for alvor i Maersk Oil, efter at olieprisen har ligget underdrejet i over et år. Selskabet meddeler i en pressemeddelelse, at man vil afskedige 10-12 procent af medarbejderstaben.

»Det en svær beslutning for en hvilken som helst virksomhed,« siger adm. direktør i Maersk Oil, Jakob Thomasen, der også udtaler, at hans fokus kommer til at være på de mennesker, der bliver direkte påvirket af dagens nyheder.

Fyringsrunden er et led i Maersk Oils allerede udmeldte mål om at reducere sine omkostninger med 20 pct. med undgangen af 2016. Med dagens massefyring vil Maersk Oil have reduceret sin medarbejderstab med 1.250 i løbet af 2015.

Nedbemandingen kommer til at ske på tværs af Maersk Oils aktiviteter. I Qatar og Norge vil der blive 10-12 pct. færre medarbejdere, mens aktiviteterne i Danmark, Kasakhstan og på det danske hovedkontor vil blive marginalt mindre ramt.

Tidligere på året har Maersk Oil gennemført afskedigelser i Storbritannien, Angola og USA. Disse fyringer falder ind under den samlede nedbemanding på 10-12 pct.

Den altoverskyggende årsag til Maersk Oils fyringer er som nævnt den lave oliepris, der ligger på nogenlunde halvdelen af, hvad den gjorde for lidt over et år siden. Dette prispres forventer Jakob Thomasen vil fortsætte:

»Vi forventer, at dette pres vil fortsætte ind i 2016, og vi må forsætte med at være omkostningsfokuserede for at vokse i dette marked,« siger topchefen i pressemeddelelsen.

Dagens kedelige nyhed fra Maersk Oil kommer bare tre dage efter, at et andet ben i A.P. Møller - Maersk koncernen, Maersk Line, nedjusterede sine forventninger til indeværende regnskabsår. Men hvor udmeldingen for shipping-benet barberede mere end fem procent af aktiekursen, så handler A.P. Møller-aktien i dag knap tre pct. højere.