Maersk Drilling-direktør: Maersk Oil er en kunde som alle andre

Selv om de to selskaber er forbundet via A.P. Møller-Mærsk, så betragter Maersk Drilling sit søsterselskab Maersk Oil som en kunde som alle andre.

Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er budskabet fra borerigselskabet, der for første gang i syv år har indgået en aftale med konglomeratkollegaen.

Maersk Drillings borerig Resilient skal arbejde for Maersk Oil fra oktober og tre år frem på forskellige projekter i den danske del af Nordsøen. Dermed kommer riggen i beskæftigelse igen efter at have været arbejdsløs i knap et halvt år.

- Der har været en en offentlig udbudsproces, som vi har budt på. Så vi går til Maersk Oil, som vi gør til enhver anden i markedet. Der er et armslængdeprincip, fordi de, ligesom os, har behov for det i forhold til andre samarbejdspartnere, forklarer Morten Pilnov, global salgschef i Maersk Drilling, over for Ritzau Finans.

At de to selskaber deler navn og ejer betyder derfor ikke noget for deres arbejde, understreger han.

- Maersk Oil er som andre kunder en god kunde, som vi også har arbejdet for før, og vi er glade for at få chancen igen. Men jeg har svært ved at se andre fordele. Det er et almindeligt kunde/leverandør-forhold, og vi er forskellige forretningsenheder med forskellige strategier, siger Morten Pilnov.

Maersk Oil var sidst kunde hos Maersk Drilling i perioden 2009-2012, hvor riggen Maersk Resolve arbejdede på forskellige felter i Nordsøen.