Ferring bygger forskningscenter på Amager

Ferring, der ejes af rigmanden Frederik Paulsen, vil bygge et nyt forskningscenter ved Den Blå Planet til 1,1 mia. kr. Dermed kan staben udvides fra godt 500 til 750.

Sådan foreslår det internationalt anerkendte arkitektfirma Foster+Partners, at Ferrings nye forskningscenter ved siden af Den Blå Planet ud til Øresund skal se ud. Her bliver der 24.000 kvadratmeter til laboratorier og plads til 750 medarbejdere, hovedsageligt akademikere. Computertegning: Fosters+Partners Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ferring har siden 2002 holdt til i Ferring­bygningen på 20 etager, der er et af Ørestadens vartegn. Pladsen er imidlertid blevet for trang, og derfor vil medicinalkoncernen med hovedsæde i Schweiz investere i et nyt forskningscenter tæt på Københavns Lufthavn og Øresundsbroen.

Ferring Pharmaceuticals’ kommende forskningscenter i det nye erhvervsområde Scanport på Amagers østkyst, der i eneejeren Frederik Paulsens ånd skal være en arkitektonisk oplevelse, kommer til at koste 1,1, milliard kr. at bygge.

»Vi har besluttet at udvide vores forskningsmæssige aktiviteter i Danmark, har købt en halvø ved Den Blå Planet ved Kastrup Havn og er langt i planlægnings­fasen. Her skal vores nye forskningscentrum til 150 mio. euro ligge,« siger Frederik Paulsen, bestyrelsesformand i Ferring.

Bygningen får således plads til 750 medarbejdere eller knap 250 flere end i dag. Målet er at tage det nye forskningscenter i brug i 2019, måske før.

Grund og bygning vil blive ejet af et af Frederik Paulsens andre firmaer, som Ferring lejer sig ind hos.

Den i den danske offentlighed ukendte svenske erhvervsmand, der er god for en formue på 31 milliarder kr., vil med det nye byggeri signalere, at Ferring er en virksomhed med rigeligt plads til innovation og en bygning, man lægger mærke til, når man flyver ind over København eller kommer kørende ad motorvejen.

Frederik Paulsens idé er at få en bygning, der passer til et havnemiljø og en bygning med udsigt og panorama til Sveriges kyst. Hans far, dr. Frederik Paulsen, grundlagde Ferring i Malmø i 1950.

Det er det internationalt anerkendte britiske arkitektfirma Foster+Partners, der har tegnet det nye forskningscenter tæt ved Københavns Lufthavn. Arkitektfirmaet har tegnet en række ikoniske bygninger og sat sit præg på mange af verdens historiske bygninger – fra Smithsonian Institution i USA, over Rigsdagen i Berlin og British Museum i London til Elefanthuset i Københavns Zoo.

»I de nuværende rammer kan vi med over 500 medarbejdere inden for forskning og udvikling ikke være flere. Ferring vil gerne ekspandere i Danmark og har behov for mere plads,« siger Marianne Kock, administrerende direktør for Ferring Pharmaceuticals A/S, altså det danske datterelskab.

Ferring i Kastrup bliver på 30.000 kvadratmeter, heraf bliver 24.000 kvadratmeter laboratorier og kontorer.

Ferring A/S havde i 2014 en omsætning på 1,2 milliarder kr. og et overskud efter skat på 48 mio. kroner.

»Vi har ansat 41 forskellige nationaliteter her i Danmark. Det er mange i forhold til vores størrelse, og vi har mange akademikere lige fra læger til farmaceuter og biokemikere,« siger Marianne Kock.

Selskabet er et af de førende internationale medicinalfirmaer inden for blandt andet hormoner til behandling af barnløshed og lægemidler inden for prostatakræft.

Med Frederik Paulsen junior som topchef er firmaet vokset fra omkring 100 mio. kr. i omsætning til en koncern med 14 milliarder kr. i omsætning sidste år. Ferrring hører til blandt verdens 50 største medicinalselskaber.

Hans fader var svensk, mens moderen var dansk. Selv er Frederik Paulsen svensk statsborger og vokset op i Skåne.

»Så længe jeg har interesser i selskabet, vil Ferring have et stærkt fodfæste i Danmark,« siger Frederik Paulsen.

Inden årets udgang venter Ferring at have udvalgt den entreprenør, der skal finde ud af, hvordan det 30.000 kvadratmeter store hus skal bygges.