Novo indsender ansøgning for hurtig-insulin i EU

Novo Nordisk oplyser fredag, at det har indsendt ansøgning om markedsføringstilladelse (MAA) til Det Europæiske Lægemiddelagentur for hurtigerevirkende insulin aspart.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Med indsendelsen af registreringsansøgningen for hurtigerevirkende insulin aspart har vi taget endnu et skridt på vejen til at hjælpe mennesker med diabetes med at opnå en bedre blodsukkerregulering i forbindelse med måltiderne, siger Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling i Novo Nordisk.

Midlet er en opgradering af Novorapid, hvor der er tilsat hjælpestoffer for at sikre hurtig optagelse.

Registreringsansøgningen er baseret på resultaterne fra det kliniske udviklingsprogram 'onset', som omfattede fire studier med samlet omkring 2100 deltagere med type 1- og type 2-diabetes.

I programmet opnåede deltagere i behandling med hurtigerevirkende insulin aspart forbedringer i blodsukkerreguleringen efter måltiderne sammenlignet med Novorapid og en reduktion af langtidsblodsukkerniveauet (HbA1c) på linje med Novorapid, fremgår det af meddelelsen fra Novo Nordisk.

Novo regner også med at sende en lignende ansøgning for midlet til de amerikanske myndigheder, USA, inden udgangen af året.

Novo Nordisks aktie ligger fredag ved 11-tiden 0,1 pct. lavere i 388 kr.