De globale aktører er på vej ind på det danske marked

Globale aktører som Apple, Google og PayPal arbejder intenst på alternative betalingsløsninger på internationalt niveau, og det får Danske Bank til at skærpe arbejdsindsatsen for at kunne tage kampen op med de rigtigt store, når de kommer til Danmark. Ekspert mener dog, at der ikke er så meget at frygte.

Foto: Simon Læssøe/Scanpix 2015 Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe

Det er de rigtigt store spillere som Apple, Google, Facebook og PayPal, som med deres alternative betalingsløsninger kan komme til at lægge stort pres på danske – og i det selskab mindre – spillere. Ifølge Mark Wraa-Hansen, som er chef for MobilePay-divisionen i Danske Bank, vil globale aktører inden længe træde ind på markedet i Danmark.

»Også i det perspektiv er det vigtigt for os at få nogle aftaler på plads med nogle butikker, og en del af vores ambition med MobilePay er også at lave et dansk alternativ til de globale løsninger, som vi forventer kommer,« siger han med henvisning til, at MobilePay har indgået en aftale med supermarkeds-kæden Rema 1000, som gør det muligt at betale sine indkøb med sin mobiltelefon i alle Rema 1000s butikker inden sommerferien.

»Omvendt tror vi også, at vi har nogle fordele ved at være repræsenteret lokalt i markedet, og vi har på mange fronter dialoger med mange forbrugere. Det er måske nemmere at komme i dialog med os, end en der sidder i USA,« siger Mark Wraa-Hansen.

Andre markeder er mere interessante

Har man en iPhone 6 og en amerikansk konto, kan man faktisk allerede betale via Apples mobile betalingsløsning Apple Pay - også i Danmark. Men Apple ser umiddelbart ikke ud til at have Danmark øverst på listen over markeder, de vil satse på, mener Henning N. Jensen fra PlusCon, der beskæftiger sig med indførelse og udnyttelse af ny teknologi i virskomheder.

Derfor deler han heller ikke Danske Banks frygt for, at globale aktører skal invadere det danske marked.

»Jeg har ikke den frygt for, at udenlandske udbydere skal komme ind og overtage markedet. Der er nok markeder, der er mere interessante for dem end det danske,« siger han.

PayPal er til stede på det danske marked, men indtil videre har den amerikanske betalingsservice ikke vundet indpas i Danmark.

»Nej, der er ikke mange danskere, der bruger PayPal i Danmark,« siger Henning N. Jensen, som ikke mener, der er nogen fordele for danskerne i at vælge en global spiller, hvis de en dag rammer det danske marked.

»Jeg kan slet ikke se, hvorfor danskerne skal begynde at løbe efter Google Pay eller Apple Pay,« siger han.