Det bliver endnu nemmere at handle med MobilePay

Nu kan de mere end to mio. danskere, der allerede har betalingsappen MobilePay, handle endnu nemmere. I fremtiden kan det nemlig være nok at scanne en kode for at købe det, du har set dig lun på.

Danske Banks vidunderbarn MobilePay udvider igen og kan snart bruges ved bare at scanne et såkaldt tag. Det skriver Børsen. (Foto: Simon Læssøe/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe

Koder i gadebilledet bliver i fremtiden din adgang til nyt tøj, tilbudsaviser eller TV-reklamer. Danske Bank har nemlig indgået en aftale med det britiske mobilbetalingsfirma Powa Technologies.

Det skriver Børsen.

Når man har indtastet sine kreditkortoplysninger og adresse, er det nemt at købe produkter ved at scanne et såkaldt tag, der eksempelvis kan være en QR-kode eller en stregkode. På den måde kan man købe de produkter, man ser, på ganske få sekunder.

Danske Banks chef for MobilePay, Mark Wraa Hansen, siger til Børsen, at han håber, løsningen bliver klar allerede i år.

»Vi håber, at det bliver inden udgangen af 2015. Alt afhængig af de valg vi tager, kan det gå rigtig hurtigt, men vi vil heller ikke skynde os mere, end at vi får lavet et setup, der er nemt og intuitivt,« siger Mark Wraa Hansen til Børsen.

Britiske Powa Technologies er glade for nu at få adgang til MobilePays mange kunder, og chef for forretningsudvikling i Danmark, Drita Memisi, forklarer over for Børsen, at samarbejdet er en unik mulighed for at få fat i nogle danske brugere.