Bitter afsked til Aamund

Asger Aamund fik en håndfuld verbale lussinger med ud ad døren, da han i går sagde farvel til Bavarian Nordic, hvor han har været bestyrelsesformand i 20 år.

Foto: Michael Bothager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der blev delt andet end roser ud, da biotekselskabet Bavarian Nordic på selskabets generalforsamling torsdag tog afsked med selskabets formand gennem 20 år, Asger Aamund.

Ifølge Dagbladet Børsen fik kendisformanden verbale lussinger af investeringsveteranen Michael Voss, der er ejer og direktør i Fundamental Fondsmæglerselskab A/S og aktionær i biotekselskabet. Han udtrykte bitter utilfredshed over Asger Aamunds håndtering af formandsposten og pointerede, at Bavarian Nordic har tabt adskillige millioner.

»Det tunge ansvar bør placeres på skuldrene af sceneinstruktør John Price. Det var ham, der i sin tid satte sig imod, at du blev optaget på Det Kongelige Teater. Hvis han i højere grad havde været i stand til at se lyset over dit hoved, havde en lang række af de tilstedeværende formodentlig både fået god underholdning og haft væsentlig flere penge i banken,« sagde Michael Voss ved generalforsamlingen.

Ifølge Michael Voss har Asger Aamund haft det afgørende ansvar for, at Bavarian Nordic og Neurosearch har tabt op mod fem milliarder kroner - penge, som aktionærerne har måtte se »fordufte i den blå luft.« Han mente i øvrigt, at Asger Aamund skal være bedre til at lytte til kritik.

Asger Aamund takkede efterfølgende for ordene - »både de venlige og de mere perfide.«

Bavarian Nordic fremlagde for nyligt regnskab, der viste positive takter, men det var altså ikke nok til at holde aktionæren tilbage.