Aamund forlader biotekselskab med overskud

Biotekselskabet Bavarian Nordic kommer ud med et sjældent overskud. Storaktionæren Asger Aamund kan således trække sig som bestyrelsesformand med god samvittighed på den kommende generalforsamling.

Asger Aamund Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bavarian Nordics salg af koppevacciner har nu fået et omfang, der gør, at den børsnoterede biotekvirksomhed i 2013 kunne notere et overskud for første gang i et årti.. Salget voksede sidste år med 20 pct. og rundede de 1,2 milliarder kr., mens selskabet på driften vendte et underskud på 32 mio. kr. til et plus på 33 mio. kr.

Selskabet, der i årevis har givet trecifrede millionunderskud, kunne for 2013 notere sig et beskedent overskud før skat på 6,2 mio. kr., som dog af skattemæssige årsager bliver reduceret til et underskud på 46,7 mio. kr. på bundlinjen.

Den 74-årige finansmand Asger Aamund er storaktionær i det børsnoterede biotekselskab, og med ham ved roret har virksomheden udviklet sig fra at være en forskningsvirksomhed med voldsomme underskud til at ligne noget, der ligner en rigtig medicinalvirksomhed - ikke mindst på grund af sit salg af koppevacciner.

Asger Aamund, har efter 20 år som formand for Bavarian Nordics bestyrelse meddelt, at han ikke søger genvalg ved den kommende generalforsamling den 24. april 2014.

Selskabets adm. direktør Anders Hedegaard er ikke uventet glad og stolt over årets resultat.

»2013 var på flere måder et godt år for Bavarian Nordic. Vi opnåede – efter 10 års udviklingsarbejde - vores første produktgodkendelse med koppevaccinen Imvanex i samtlige 28 EU-lande, og samtidig indgik vi en ny kontrakt med den amerikanske regering til en værdi af op til 1,2 milliarder kr. om fortsat produktion og levering af koppevaccine til det amerikanske beredskabslager, « fremhæver Anders Hedegaard i en pressemeddelelse.

Bavarian Nordic er i fuld gang med at bygge en ny vaccinefabrik i Kvistgård. Et anlæg, som skal sikre, at selskabet fremover selv kan producere alle sine vacciner. Den ventes at åbne senere i år.

Ledelsen regner i år med en uændret omsætning på omkring 1,2 milliarder kr. og med, at driftsresultatet lander på nul.