Asger Aamund går som formand for Bavarian efter 20 år

Efter 20 år som formand for biotekselskabet Bavarian Nordic har Asger Aamund valgt ikke at genopstille.

Asger Aamund Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Asger Aamund, har efter 20 år som formand for Bavarian Nordics bestyrelse meddelt, at han ikke søger genvalg ved den kommende generalforsamling den 24. april 2014.

Den 73-årige Asger Aamund er storaktionær i det børsnoterede biotekselskab, og med ham ved roret har virksomheden udviklet sig fra at være en forskningsvirksomhed med voldsomme underskud til at ligne noget, der ligner en rigtig medicinalvirksomhed - ikke mindst på grund af sit salg af koppevacciner.


Bavarian Nordic har torsdag offentliggjort regnskab for de første ni måneder af 2013, og det viser en vækst i omsætningen på 125 mio. kr. til 875 mio. kr., mens nettoresultatet for perioden er et underskud på små 20 mio. kr. mod et minus på 178 mio. kr. i de første ni måneder af 2012.

Over for Ritzau Finans understreger Aamund, at han ikke kommer til at kede sig uden formandsposten i Bavarian Nordic.

- Jeg vil ikke sige, at jeg har lagt en nøje karriereplan for de næste 10-15 år. Men jeg tror ikke, jeg bliver mindre aktiv, for jeg har stadig meget at gøre. Jeg har nogle andre bestyrelsesposter, en del rådgivningsarbejde, og jeg har jo også en del at gøre med hensyn til debatter og medier. Så jeg regner med at have en forholdsvis fuld arbejdsdag også de næste år, fortæller Aamund i et interview med Ritzau Finans.

Bestyrelsen forventer, ved genvalg, at konstituere sig med Gerard van Odijk som ny formand for Bavarian Nordics bestyrelse. Gerard van Odijk er hollandsk statsborger, født i 1957. Han er uddannet som læge fra universitetet i Utrecht og har i en årrække været administrerende direktør for TEVA Pharmaceuticals Europe B.V. Gerard van Odijk har forinden beklædt flere ledelsesposter i GlaxoSmithKline og virker i dag som uafhængig konsulent og bestyrelsesmedlem i flere internationale virksomheder. Gerard van Odijk har siddet i Bavarian Nordics bestyrelse siden 2008.