Industriens Pension sænker administrationsudgifter med 38 pct.

Industriens Pension får 137 mio. kr. tilbage i skat og sænker administrationsomkostningerne med 38 pct. Det oplyser pensionsselskabet i en meddelelse.

Foto: Claus Bech. Adm. direktør Industriens Pension, Laila Mortensen.
Læs mere
Fold sammen

Omkostningsreduktionen kommer, efter at der tidligere i år blev indgået forlig med Skat om at få refunderet moms, som førhen er betalt for administrationsydelser købt i ATP Pensionsservice frem til 2007.

Det drejer sig om 137 mio. kr., som Industriens Pension har fået tilbage, efter en EU-dom sidste år fastslog, at forvaltning af pensionskasser er fritaget for moms.

- De mange penge kommer medlemmerne direkte til gode i form af lavere administrationsomkostninger de kommende år, men det er klart, at på et tidspunkt kommer betalingen til administration til at stige igen, siger Laila Mortensen, administrerende direktør i Industriens Pension, i meddelelsen.

Konkret betyder de sænkede administrationsudgifter, at det bliver billigere at være medlem af Industriens Pension. Omkostningsbidraget per medlem kan dermed sættes ned med cirka 10 kr. om måneden i en årrække.

Det månedlige bidrag til administration bliver 16 kr. i 2016 svarende til 192 kr. årligt. Og det er et fald på 38 pct. i forhold til 2015.

Siden 2010 er der sket et fald på 240 kr. per medlem, hvilket er mere end en halvering.

- Via stordriftsfordele og en god it-platform har vi formået at holde administrationsomkostningerne nede, siger Laila Mortensen med henvisning til reduktionen i produktionsomkostninger siden 2010.