Unoterede investeringer viser styrke

Unoterede investeringer har givet Industrien Pension et afkast på 13 pct. i årets første ni måneder kun overgået af afkastet på danske aktier, der i perioden endte på 21,9 pct.

Når markederne vender, er spredning og risikoafdækning helt afgørende, og her har de unoterede investeringer fået en stigende betydning i takt med, at renterne er kommet så langt ned, siger Laila Mortensen, administrerende direktør i Industriens Pension Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Det har været et udfordrende kvartal, hvor vores unoterede investeringer har givet et flot stabilt afkast i et ellers faldende marked. Når markederne vender, er spredning og risikoafdækning helt afgørende, og her har de unoterede investeringer fået en stigende betydning i takt med, at renterne er kommet så langt ned, siger Laila Mortensen, administrerende direktør i Industriens Pension i en pressemeddelelse.

Industriens Pension havde 30. september for 29,5 mia. kr. unoterede investeringer, mens det i danske aktier havde for 10,1 mia. kr.

Efter de første ni måneder af 2015 er det samlede afkast i Industriens Pension på 4,9 mia. kroner. Det svarer til 3,8 pct., mens afkastet til medlemmerne ligger på mellem 2,4 og 4,6 pct. afhængig af alder og risikoprofil.

Når det gælder danske aktier, så har Industriens Pension fået et merafkast på 2,2 pct. i forhold til markedet generelt, oplyser pensionsselskabet.

- Vores beholdning af danske aktier har igen i år gjort det utroligt godt, hvilket både viser kvaliteten i de danske virksomheder, men også at vi har været i stand til at investere i de rigtige selskaber på de rigtige tidspunkter, siger Laila Mortensen.

Industrien Pension havde per 30. september investeringer for i alt 133,5 mia. kr.