Pensionselskaber vil ikke investere i børsbabyer

Der er tilsyneladende meget lille interesse i at investere i små og mellemstore danske selskaber.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: peter helles eriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske pensionsselskaber mener hverken at have tilstrækkelige midler eller interesse i at investere i små og mellemstore danske selskaber, selv om erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) vil genoplive børsmarkedet for de mindre firmaer.

Det skriver Dagbladet Børsen.

- Vi har simpelthen ikke ressourcerne til at gå ned i små og mellemstore børsnoterede selskaber direkte selv, siger Anders Damgaard, koncernfinansdirektør i PFA, til avisen.

Også Danica mener, at de mindre selskaber er for små, da det kræver en minimumsstørrelse på et trecifret millionbeløb for at vække det store pensionsselskabs interesse.

Erhvervs- og vækstministeren meldte ud i november, at han vil skabe et børsmarked for små selskaber inden for fem år. I den proces spiller pensionsselskaberne en meget vigtig rolle, mener N.E. Nielsen, børsekspert og partner i advokatfirmaet Lett. Hvis pensionsselskaberne kommer ind i kampen vil det ifølge ham effektivisere markedet. Dog understreger han, at det kun er en del af løsningen.

Investeringsdirektør i Industriens Pension, Jan Østergaard, har udtalt til Børsen, at det, der blandt afholder pensionsselskabet fra at investere, er størrelsen på de små virksomheder kontra størrelsen på investeringen. Han nævner, at det vil være umuligt for pensionsselskabet at få en position i børsbabyerne, uden at de kommer til at påvirke markedsprisen.