Boligpriserne fortsætter med at dykke

Priserne på huse rasler fortsat ned. Et 140 kvadratmeter stort hus kan nu købes for under to millioner kroner, viser Homes prisindeks.

Særligt lejligheder i hovedstadsområdet er hårdt ramt med et samlet prisfald på 34 procent, siden priserne toppede i 2007. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Michael Bothager

Mens ejendomsmæglerkæder og nogle realkreditinstitutter melder om et boligmarked i bedring, så viser Homes prisindeks for maj, at priserne fortsætter med at dykke. Især huspriserne er hårdt ramt.

Over det seneste kvartal er huspriserne på landsplan dykket med 3,8 procent. Boligkøbere kan nu få et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter for knap to millioner kroner - et fald på næsten 300.000 kroner siden toppen i sommeren 2008.

- De seneste måneders fortsatte prisfald bekræfter os i, at det endnu er for tidligt at konkludere, at udviklingen i huspriserne er vendt. Det er dog positivt, at de kraftige fald, vi så i huspriserne hen over efteråret 2008 er løjet lidt af, udtaler Home i en kommentar.

Ser man på ejerlejligheder, er det stadig trist at være sælger i hovedstadsområdet, hvor priserne fortsat rasler ned. Derimod viser prisindekset fra Home, at priserne begynder at stige i Region Midtjylland.

- Stigningen skal dog ses i lyset af, at salget af lejligheder i Århus stiger, mens der sælges færre lejligheder uden for Århus - det øger i sig selv den gennemsnitlige kvadratmeterpris i Region Midtjylland, skriver ejendomsmæglerkæden i en kommentar.

/ritzau/