Annoncehajer fortsætter med øget styrke

De seneste års massive mediedækning og hav af retssager holder ikke annoncehajerne tilbage. Nye tal viser, at hver fjerde virksomhed oplever problemet med de pågående sælgere som stigende.

Landets annoncehajer skruer op for blusset, og fortsætter med at genere og narre danske virksomheder for betydelige beløb.

Det viser en netop offentliggjorte undersøgelse blandt medlemmer hos Danske Malermestre.

Af de adspurgte virksomheder er ni ud af ti virksomheder blevet kontaktet af en eller flere annoncehajer i 2007. Af disse blev mere end halvdelen kontaktet af annoncehajer fem eller flere gange i løbet af året, og hver tredje blev ligefrem kontaktet ti eller flere gange i løbet af 2007.

Undersøgelsen er baseret på spørgeskemaer fra i alt 325 malervirksomheder med en samlet beskæftigelse på 3.522 personer, svarende til cirka 35 procent af det samlede bygningsmalerfag.

Problemet er stigendeDer har de seneste år været et massivt fokus på de mest aktive annoncehajer fra store dele af pressen. De fleste større interesseorganisationer har ligeledes kørt større oplysningskampagner om de luskede sælgere.

Alligevel oplever hver fjerde af de adspurgte virksomheder, at problemet i 2007 var stigende. Og der er ligeledes stadig virksomheder, der betaler til for de værdiløse annoncer.

Cirka seks procent af virksomhederne har betalt regninger fra annoncehajer i løbet af 2007, og i gennemsnit har de betalt et beløb på knap 9.000 kr.

"Det er utroligt vigtigt, at myndighederne tager problemet alvorligt. Vi har med glæde noteret os, at forbrugerombudsmanden har givet tilsagn om, at gå ind i konkrete sager, men undersøgelsen tyder på, at der stadig er behov for en massiv informationsindsats, og en effektiv indgriben fra myndighedernes side," siger Danske Malermestres direktør Ole Draborg.