Ny dom sætter annoncehajer under pres

Fupfirmaer. Dansk Tele Supports direktør, Lasse Schou, blev tirsdag idømt to et halvt års ubetinget fængsel ved Københavns Byret. Dommen glæder Håndværksrådet, der vurderer, at den kan bruges i kampen mod annoncehajer fremover.

Der er nu gået knap fire år siden Håndværksrådet anmeldte Dansk Tele Support til politiet for bedrag på vegne af 25 virksomheder.

Politiet har efterforsket i mere end to år, og der er blevet afholdt mere end tyve retsmøder.

I går kom dommen. Direktør for Dansk Tele Support Lasse Schou er blevet idømt to et halvt års fængsel.

Glæden over dommen var særlig stor hos Håndværksrådet.

- Jeg har det fantastisk. Det er en stor dag. Endelig lykkedes det. Og nu er det så min forhåbning, at det er en tilstrækkelig vigtig begivenhed til, at det kan være med til at begrænse problemet med annoncehajerne i fremtiden, siger Jeppe Rosenmeier, jurist i Håndværksrådet.

Lasse Schou blev desuden frakendt retten til at drive virksomhed af den art i Danmark.

- Det vigtige er, at han får en relativ lang ubetinget straf for bedrageri. Og så synes jeg, det er vigtigt også, at man fik ham frakendt retten til at drive virksomhed, og at det også omfatter, at han ikke må være ansat. Det vil gøre det noget sværere for ham at kunne drive forretningen videre, siger Jeppe Rosenmejer.

Han vurderer på den baggrund, at Dansk Tele Support lukker, og det vil være et stort skridt i kampen mod annoncehajerne, da netop Dansk Tele Support står for næsten halvdelen af alle henvendelser til Håndværksrådets hotline mod annoncehajer.

Svært at rekruttereOrganisationen for salg, marketing og rådgivning Business Danmark er ligeledes tilfreds med dommen, da den vil gøre det vanskeligt for sådanne annoncefirmaer at rekruttere ny arbejdskraft.

- Fremover vil unge se sig ekstra godt for, når de søger job i denne branche. Der er rigtig mange regulære job i omløb, fordi ledigheden inden for salg, marketing og rådgivning er rekordlave 2 procent. Så annoncehajerne kommer i fremtid på smalkost, vurderer foreningens landsformand, Jens Neustrup Simonsen.

Nu trækker de sigOgså virksomheder, der har haft den tvivlsomme glæde at støde ind i Dansk Tele Support, jubler.

De seneste dage har flere af dem kommenteret sagen på Erhvervsbladet.dk's debatforum.

- Hurra, hvor er jeg glad for den domsfældelse. Nu kan det være, at mange annoncehajer trækker følehornene til sig, og lader os være i fred. Det er efterhånden hver og hver anden dag- en telefonsælger forsøger at prakke virksomheder annoncer på ærmet, skriver Linda på hjemmesiden.

- Domsafsigelsen i dag kl. 13 mod Dansk Tele Support A/S var helt klar den rigtige, lyder det fra Jack.