Annoncehajer skal være jaget vildt

Fupfirmaer. Et nyt våben mod de berygtede annoncehajer bliver nu kørt i stilling. Håndværksrådet lancerer et debatforum på nettet, hvor man kan advare mod specifikke annoncehajer.

Et nye debatforum er nu at finde på hjemmesiden www.hajnettet.dk, der oplyser om virksomheder, der systematisk anvender aggressiv og vildledende markedsføring til at sælge værdiløse annoncer. De såkaldte annoncehajer.

Debatforummet bliver lanceret af Håndværksrådet og skal hjælpe både ofrene og Håndværksrådet i kampen mod annoncehajerne.

- Vi håber med forummet at tage et stort skridt i retning af at gøre annoncehajerne selv til jaget vildt, siger jurist i Håndværksrådet Jeppe Rosenmejer, som er ekspert i annoncehajers arbejdsmetoder

Jeppe Rosenmejer opfordrer virksomheder, der er blevet generet eller snydt af annoncehajer til at gå ind på og se, om også andre virksomheder har haft problemer med annoncefirmaet. Man kan også fortælle sin egen historie og på den måde hjælpe andre med at undgå at blive snydt. - Vi håber, at rigtig mange virksomhedsejere skriver deres historie på forummet eller giver deres mening til kende. Det giver andre mulighed for at lære af deres erfaringer med annoncehajer. Vi står med et kæmpe problem, for 98 procent af vores medlemmer har været generet af annoncehajer, og mange har betalt store beløb for ingenting. Hvis forummet bliver en succes, vil selvstændige erhvervsdrivende fremover kunne klikke ind og se, om andre har haft problemer med en given annoncehaj. Det giver et rygstød, næste gang man skal skændes med hajen i telefonen over en uberettiget regning, siger Jeppe Rosenmejer. Hajnettetforum sættes i gang i dag fem dage før en afgørende dom mod Dansk Tele Support A/S, der ifølge Håndværksrådet formodentlig er Danmarks største annoncehaj, afsiges i Københavns Byret tirsdag den 28. august. Håndværksrådet forventer, at domfældelsen vil give nye muligheder for at bekæmpe de stærkt generende annoncehajer.