Jennifer Lawrence vil være instruktør

Hunger Games stjernen vil bag kameraet - lægger ud med komedie fra 60'erne.

Jennifer Lawrence - vil være instruktør. Fold sammen
Læs mere
Foto: PETER FOLEY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dårligt har hun sendt den sidste pil af sted mod undertrykkerne i film-serien Hunger Games, før Jennifer Lawrence melder sine nye mål ud. Hollywood-stjernen, som trods sine kun 25 år er både Oscarvinder og filmbranchens højst betalte kvindelige skuespiller, vil nu bag kameraet og instruere.

»Jeg har ønsket at instruere lige så længe, som jeg har spillet skuespil. Jeg taler bare ikke om det, for jeg vil hellere bare gøre det,« siger Jennifer Lawrence i et interview med Entertainment Weekly. Hun er allerede i gang med, hvad der skal blive det første projekt - en komedie der foregår i 60'erne.

»Jeg har lavet en aftale om at instruere noget, der kaldes »Project Delirium« - en film baseret på en historie om mental krigsførelse i 60'erne - som et syreeksperiment, der løber helt af sporet,« fortæller skuespilleren i magasinet.

Skuespilleren, der har lavet film siden 16-års alderen, slog igennem i 2010 i den mørke »Winter's Bone«. I 2013 fik hun en Oscar for sin rolle i »The Silver Linings Playbook« og er altså i øjeblikket filmaktuel i den altdominerende hovedrolle i »Hungers Game«-filmene.

Hun har samtidig været talskvinde mod kønsdiskriminering i filmbranchen, og kæmpet for at kvinder blev honoreret efter samme normer som mænd i de store film.