FBI og Apple undersøger ulovligt læk af kendiskvinders intime billeder

FBI og Apple går nu ind i sagen om de lækkede nøgenbilleder af kendte kvinder.

Foto: Adrees Latif / Andy Rain / Larco Allegri
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Både det amerikanske forbundspoliti FBI og elektronikgiganten Apple er nu gået ind i sagen om de lækkede nøgenbilleder af blandt andre skuespillerinderne Jennifer Lawrence og Kirstin Dunst.

»Vi er bekendt med påstandene om ulovlig indtrængen på computere og den ulovlige deling af materialet med højt profilerede personer, og vi undersøger nu sagen,« lyder det i en udtalelse fra FBI.

De ukendte hackerne lækkede søndag og mandag nøgenbilleder af hundredvis af kvinder, som de havde fået adgang til gennem kvindernes iCloud-konti. Billederne blev lækket på siden 4chan, hvor brugerne anonymt kan uploade billedfiler. Kort efter blev de delt på flere hjemmesider og sociale medier.

Det er endnu uvist, hvor mange af billederne, der er ægte. 

iCloud under lup

Apple har på baggrund af lækket iværksat en undersøgelse af sin populære iCloud-tjeneste, hvor brugere kan gemme private billeder og filer virtuelt

»Vi tager vores brugeres privatliv meget seriøst og undersøger nu disse påstande,« siger Apple-talsmand Nat Kerris til Bloomberg News.

Den ulovlige billeddeling kan komme til at udløse lange fængselsstraffe for hackerne. I 2012 blev en mand idømt 10 års fængsel for at lække nøgenbilleder af blandt andet kendiskvinderne Scarlett Johansson og Christina Aguilera.