Hun er verdens bedst betalte skuespiller

Tidligere på måneden offentliggjorde det amerikanske magasin Forbes sin årlige liste over verdens bedst betalte mandelige skuespillere. Nu er turen kommet til kvinderne.

Jennifer Lawrence, som ses på billedet, er årets bedst betalte skuespillerinde. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO ANZUONI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Hunger Games«-stjernen Jennifer Lawrence er den skuespillerinde, som har haft det bedst indbringende år. Hun ligger overlegent i toppen af listen med en indtjening på 52 millioner dollar. Den imponerende hyre kan forklares med, at »Hunger Games«-filmene har været en enorm succes.

Der er endnu et stykke ned til Jennifer Lawrences nærmeste konkurrent, Scarlett Johansson, som »kun« har tjent 35,5 millioner dollar det seneste år.

Af andre store navne på listen kan nævnes Melissa McCarthy, Julia Roberts, Angelina Jolie og Meryl Streep. Sidste års sejrherre, Sandra Bullock, er i år rykket helt ned på en trettendeplads med en indtjening på otte millioner dollar.

Og her herrerne:

For første gang nogensinde har Forbes også taget skuespillere uden for Hollywood i betragtning til listen. Det har medført, at den kinesiske skuespillerinde Fan Bingbing har snuppet fjerdepladsen med en indtjening på 21 millioner dollar.

Selv om Jennifer Lawrences årsløn på 52 millioner dollar lyder ganske storslået, vidner den om, at der stadig ikke hersker ligeløn blandt Hollywoods stjerner. I toppen af den mandlige liste ligger Robert Downey Jr. med en årlig indtægt på hele 80 millioner dollar!