Tyskere parat til at overtrumfe kapitalfond i H+H budkrig

H+Hs tyske konkurrent, Xella, er ifølge RB-Børsens oplysninger parat med et bud på H+H, der skulle være bedre end Nordic Capitals. (Opdateret)

Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er for alvor lagt op til en budkrig om magten i den danske gasbeton-producent H+H International.

Kapitalfonden Nordic Capital er lige nu favorit til at overtage magten i den kriseramte porebetonproducent H+H International. Men RB-Børsen erfarer fra kilder tæt på processen, at H+H's tyske konkurrent, Xella, er parat til at lægge et bedre bud end Nordic Capital i for at sikre sig den bestemmende majoritet i H+H-koncernen.

Xella er H+H's primære konkurrent i Norden og Tyskland. Den tyske porebetonproducent er en af de førende virksomheder på det europæiske byggemateriale- og råvaremarked. Virksomheden havde i 2008 en omsætning på 1,4 mia. euro.

Sent mandag meddelte H+H, at der var opnået enighed om en rekapitalisering af selskabet med en investor, som vil investere 4-500 mio. kr. i H+H til en kurs mellem kun 100 og 120 kr. pr. aktie. Oplysningerne om buddet kastede tirsdag H+H-aktien ud i et styrtdyk på 33 pct. til kurs 225.

Velinformerede kilder i branchen identificerer over for RB-Børsen kapitalfonden Nordic Capital som den - endnu - hemmelige investor i H+H. I forbindelse med rekapitaliseringsplanen har bestyrelsen i H+H påtaget sig ikke at forhandle med andre parter end Nordic Capital.

RB-Børsen