H+H får tæsk for kapitaludvidelse

Aktierne i betonproducenten H+H International falder op til 33 pct. i dag, efter selskabet i aftes fortalte, at en stor kapitaludvidelse er på vej. (Opdateret kl. 9.22)

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I går kostede en H+H-aktie 336 kr., men i aftes fortalte selskabet, at en unavngiven investor er parat til at komme med mellem 400 og 500 mio. kr. i frisk kapital.

Det vil dog ske til en kurs, der er langt under markedskursen. Den indtil videre anonyme investor vil højst give mellem 100 og 120 kr. pr. aktie. Det betyder, at de nuværende aktionærer, herunder Plum-fonden, vil blive massivt udvandet.

Det fremgår ikke, hvilken slags aktier H+H vil udstede til den nye investor. H+H har ikke mindre end seks forskellige aktier, hvoraf de fem er stemmetunge A-aktier med en nominel værdi på mellem 10 kr. og 50.000 kr., mens det kun er de stemmesvage B-aktier med en nominel værdi på 100 kr. der er børsnoterede.

Gigantisk udvanding af de eksisterende aktionærer
Samlet set har H+H udstedt 850.000 aktier, men den nye investor skal have mellem 3,3 og 5 mio. nye aktier ifølge den indikerede tegningskurs, ifølge beregninger foretaget af Business.dk. Derfor vil den nye aktionær komme til at sidde på langt hovedparten af aktiekapitalen i H+H.

De 400 til 500 mio. kr. i frisk kapital kan sammenlignes med, at værdien af H+H International i dag har været nede i 191 mio. kr., beregnet ved en kurs på 225 kr., som aktien blev handlet i her til morgen. Det er 111 kr., eller 33 pct., mindre end slutkursen i går.

Dermed har den aktionær, der købte H+H B-aktier for et år siden i dag tabt over 70 pct. af sin investering.