Tirsdagens aktier: Rekordrækken blev afbrudt trods pænt GN-plus

Trods god form hos flere af de mere defensive papirer dagen igennem formåede de danske aktier som helhed netop ikke at udbygge rekordrækken tirsdag, når man måler på det ledende C20 Cap-indeks.

Læs mere
Fold sammen

Samtidig trak mere cykliske papirer som Mærsk, Vestas og Pandora nemlig nedad, og det var nok til et samlet fald på 0,1 pct. til 1185,65 for eliteindekset.

C20 Cap nåede mandag sin rekord nummer 30 i 2017.

- Tunge aktier som Mærsk, Pandora og Vestas ligger med de største fald, og det trækker selvfølgelig ned samlet, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

VESTAS MÅSKE TRYKKET AF PRISPRES

For Mærsk var der ikke nogen umiddelbar forklaringer på tilbagegangen tirsdag - mens trykket på Pandora fortsat er opretholdt af en stribe større investorer med short-interesse, der tirsdag blev understreget af en øget position hos amerikanske AQR Capital Management.

Pandora-aktien faldt 1,5 pct. til 615 kr.

For Vestas har der været sat fokus på prispres i sektoren på det seneste, hvilket også blev understreget i en analyse fra norske ABG Sundal Collier mandag, hvor både anbefaling og kursmål blev sænket.

- Faldet i Vestas hænger lidt sammen med den snak om prispres i sektoren, der er opstået i kølvandet på meldinger fra Siemens Gamesa, og som ABG også var inde på i en analyse mandag, forklarer Martin Munk, men understreger, at det ikke just er holdningen hos Jyske Bank.

- Vi vurderer fortsat, at tredje kvartal bliver stærkt, og at der er fin værdi i at købe Vestas frem mod regnskabet, siger han.

Vestas faldt tirsdag 2 pct. til 550 kr.

MÆRSK-RIVAL I LILLE OPKØB

Mærsk kunne i småtingsafdelingen notere sig, at konkurrenten CMA CGM har købt sig til en større tilstedeværelse i Stillehavsområdet ved at overtage Sofrana Unilines.

Der er tale om et meget lille opkøb. Sofrana ejer således ti skibe, men har så lav kapacitet at rederiet end ikke optræder på Alphaliners top 100-liste over containerbranchen.

Mærsks B-aktie endte 2 pct. lavere i 11.760 kr.

GN OG WDH LØFTET AF DEUTSCHE BANK

Aktien hos GN Group var dagen igennem med helt fremme i C20 Cap-indekset, efter at selskabet igen er kommet ind i varmen hos Deutsche Bank, hvor selskabets aktie har fået anbefalingen "køb" og et kursmål på 250 kr. efter længere tid uden dækning.

Det gav et plus på 2,7 pct. til 226 kr. for GN, som dermed endte øverst i C20 Cap.

Og samme positive syn har Deutsche Bank desuden på den danske GN-rival William Demant Holding, der også har fået en købsanbefaling efter en analysepause.

Her er kursmålet sat til 195 kr., og aktien, der siden juni ikke længere er en del af C20-selskabet, steg tirsdag 3,5 pct. til 176,20 kr.

FORSIKRINGSAKTIER STRAFFET

Noget mindre positiv var ordlyden i den analyse af forsikringssektoren, som den britiske storbank HSBC tirsdag sendte på gaden - i hvert fald i relation til de danske selskaber i sektoren.

Tryg og Topdanmark måtte således begge lide den tort at få sænket anbefalingen hos banken, der nu anbefaler "reducer" af begge. Tidligere var anbefalingen af de danske forsikringsaktier "hold".

Topdanmark faldt med 2,6 pct. til 241,60 kr., mens Tryg dykkede 2 pct. til 144 kr.