Aktier: Rekordklokkernes bimlen aftog i volumen

De amerikanske aktiers himmelflugt blev forlænget en anelse onsdag, hvor de store aktieindeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, lukkede i positivt territorium, efter data fra servicesektoren øgede troen på styrken i den amerikanske økonomi og forbedrede udsigterne til indtjeningen fremover.

Arkivfoto. De amerikanske aktiers himmelflugt blev forlænget en anelse onsdag, hvor de store aktieindeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, lukkede i positivt territorium, efter data fra servicesektoren øgede troen på styrken i den amerikanske økonomi og forbedrede udsigterne til indtjeningen fremover. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

Onsdag sluttede S&P 500-indekset med et plus på godt 0,1 pct. i 2537,74. Dow Jones-indeks lukkede med en stigning på knap 0,1 pct. i 22.661,64, mens Nasdaq-indekset endte dagen med en gevinst på under 0,1 pct., der sendte indeksrekorden op til 6534,63.

Det var tredje handelsdag i træk, at alle tre hovedindekser ramte rekordhøjde simultant.

»Det har været et generelt roligt marked, og jeg tror, investorerne venter på regnskabssæsonen og måske også på nogle af de større økonomiske data.«

»Vi har set forbedrede økonomiske tal især blandt fremstillingssektoren her i USA og globalt, så det tegner godt for en forbedret indtjening,« siger porteføljeforvalter Paul Nolte fra Kingsview Asset Management i Chicago til Reuters.

Small-cap virksomhederne kunne ikke følge med det brede marked efter flere dage i træk med rekorder. Small cap-indekset Russell 2000 faldt tilbage med 0,3 pct.

Chicago-børsens VIX-indeks viste tegn på begyndende nervøsitet over den høje værdisætning i aktiemarkedet. Rekordrækken parret med de ulmende underliggende spændinger mellem USA og Nordkorea pressede indekset op til 9,63 efter at have bundet tirsdag i 9,30, der er det laveste niveau nogensinde.

Set fra et datadrevet perspektiv blev onsdagens stigninger retfærdiggjort af overraskende gode data fra den store amerikanske servicesektor. Den ventede orkanrelaterede opbremsning udeblev, da dataenen viste en aktivitetsekspansion i det hurtigste tempo i 12 år.

ISM non-manufacturing steg i september til 59,8 fra 55,3 måneden før, mens der var forudset en begrænset ekspansion til 55,5.

Til gengæld var der ingen overraskelser fra arbejdsmarkedet, hvor ADPs beskæftigelsesrapport over det private amerikanske jobmarked som ventet viste en stigning på 135.000 jobs i september.

Torsdag morgen synes det slut med de ensidige stigninger. De amerikanske aktiefutures ligger med små udsving tæt på nul.

I LY BLANDT DE DEFENSIVE PAPIRER

De kraftige stigninger over flere dage sendte onsdag investorerne i ly blandt de defensive papirer i S&P 500-indekset.

Der foregik en klar bevægelse væk fra de seneste dages topscorere, teknologi-aktierne og finanssektoren, mod de mindre økonomisk påvirkelige aktier i forsyningssektoren og ejendomsselskaberne. Disse var dagens bedst præsterende sektorer med stigninger på 1,1 pct. og 0,8 pct.

Modsat faldt teknologi-segmentet og finanssektoren 0,3 pct. og 0,2 pct., og de udgjorde dermed dagens bundpropper i S&P 500.

Blandt dagens enkeltaktier var der en stigning i medicinalselskabet Mylan på godt 16 pct. efter en amerikansk godkendelse af en kopi-version af et sclerose-middel fra Teva Pharmaceuticals. Dermed sendte Mylan en uvelkommen hilsen til Tevas ny topchef, danske Kåre Schultz, i form af en kurslussing på over 14 pct.