Aktier: Marginale udsving med mange investorer på sidelinjen

Der er ikke meget bevægelse på de asiatiske aktiemarkeder torsdag morgen. Markedet i Tokyo ligger med marginale udsving, mens mange af de kinesisk relaterede markeder holder lukket på grund af Golden Week.

Arkivfoto. Der er ikke meget bevægelse på de asiatiske aktiemarkeder torsdag morgen. Markedet i Tokyo ligger med marginale udsving, mens mange af de kinesisk relaterede markeder holder lukket på grund af Golden Week. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

Små stigninger på Wall Street bliver opvejet af let faldende amerikanske renter, mens fredagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport afventes.

»Markedet er fokuseret på forskellige kommende begivenheder, og der er risici både her og der, så investorerne spiller det sikre kort efter markedets seneste stigninger for nylig,« siger chefstrateg Hiroyuki Fukunaga fra finanshuset Investiro i Tokyo til Reuters.

I Tokyo ligger de japanske aktier med små tab. De finansielle aktier fører an med et minus til Dai-ichi Life Holdings og Mitsubishi UFJ Financial Group på 1,8 pct.

Også teknologiaktierne har det svært med fald til Advantest Corp på 1,0 pct. og til TDK Corp på 0,7 pct.

Nikkei 225-indekset viger 0,1 pct., mens det bredere Topix-indeks viser et minus på 0,2 pct.

Både de kinesiske børser på fastlandet, i Hongkong foruden børsen i Seoul er lukket.

Blandt de øvrige markeder ligger Singapores Strait Times-indeks med et plus på 0,8 pct., Taiex-indekset i Taipai øger 0,5 pct., og Sydneys ASX-indeks slutter dagen med en gevinst på beskedne 0,1 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med små udsving tæt på nul torsdag morgen.