Lauritz.com-ejer: Rådgiver bremsede fejlslagen børsnotering

Midt i den kommende børsnotering, fortæller Lauritz.coms ejer Bengt Sundström, at ansvaret for den første børsnotering, der gik i vasken, ligger helt og aldeles hos rådgiveren ABG. Vi var klar til at fortsætte, lyder det fra Sundström.

Foto: Foto: Lauritz.com. Mette Rode og Bengt Sundstrøm.
Læs mere
Fold sammen

Da børsnoteringen af Lauritz.com på First North i Stockholm sidste uge gik fløjten få minutter, før startskuddet gik, var det ingenlunde ejer Bengt Sundström idé eller beslutning at sætte en stopper for processen. Faktisk var han klar til at føre børsnoteringen ud i livet, men han lod sig overbevise af rådgiveren på børsnoteringen ABG.

Det fastslår Bengt Sundström i en artikel fra Cision Promoted, der er en kommerciel del af det svenske nyhedsbureau Direkt. Her svarer han ifølge mediet »diplomatisk« og »tålmodigt« på, om ABG virkelig først vidste, at der var for få institutionelle investorer, da man stod på børsgulvet på 09.00-slaget for handelsstart:

»ABG gav udtryk for deres uro onsdag aften, og mange diskussioner fulgte derefter. Jeg er fagmand inden for auktionshandel, ikke finans, derfor har vi ABG, som en tillidsvækkende og stabil rådgiver for noteringen. Når de alligevel trods det sene tidspunkt mener, at det bedste var at stoppe handelen, må jeg konstatere, at de har meget erfaring på området og ved bedst. Men det var helt klart deres initiativ - vi var klar til at fortsætte,« siger han ifølge mediet.

Berlingske har selv ved flere lejligheder forsøgt at få et interview med Bengt Sundström, men det er endnu ikke lykkedes.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Baggrunden for at ABG droppede noteringen var angiveligt, at der var for få institutionelle investorer, men ved at sænke prisen til 15 svenske kroner per aktie mod tidligere 19-21 svenske kroner har man satset på at få nye om bord. Den nye kurs svarer til en samlet børsværdi på 610 millioner svenske kroner for auktionshuset.

Lauritz.com har meddelt, at man nye institutionelle investorer med om bord i skikkelse af Swedbank Robur (8,0 procent) og Rite Internet Ventures (5,0 procent) sammen med de to eksisterende Bure Equity (11,3) og Catella Fondförvaltning (7,5)

Dermed skulle 31,8 procent af udbuddet været garanteret på forhånd mod 17,5 procent i første forsøg.