Pensionskasser vil ikke røre Lauritz.com

Danske pensionskasser afviser blankt at investere kundernes penge i Lauritz.com forud for selskabets skandaleramte børsnotering i Sverige.

Pensionsselskabet Danica på Parallelvej i Lyngby. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Det skriver Finans.

Det er ellers præcis investorer som disse, auktionshuset er gået på jagt efter, efter at firmaet torsdag få minutter inden liftoff trak stikket på sin børsnotering i Stockholm.

For få professionelle, langsigtede investorer ville købe aktier til den udbudte pris, så nu forsøger Lauritz.com sig igen med en lavere pris, der offentliggøres senere i denne uge.

Ofte står de danske pensionsselskaber klar med tilsagn om at købe solidt ind, når danske selskaber bliver børsnoteret, men Lauritz.com er ifølge Finans? oplysninger blevet sorteret fra hele vejen rundt.

AP Pension, PFA og Danica Pension bekræfter, at de har sorteret auktionshuset fra, og derudover har Finans kendskab til en række andre store pensionsselskaber, som har afvist at investere i Lauritz.com.

Lauritz.com kæmper med en høj gæld og en papirstynd egenkapital.

Adm. direktør i Lauritz.com Mette Rode Sundstrøm tager det til efterretning, at pensionskasserne ikke vil købe aktier i forbindelse med børsnoteringen og tilføjer over for Finans:

»Vi mener ikke, at pensionskasser skal redde vores børsnotering, men vil selvsagt meget gerne se pensionskasser på lige fod med andre institutionelle investorer hos os.«