Lauritz.com forklarer børsudskydelse: For få store investorer

Der var for få institutionelle investorer i Lauritz.com til at selskabets rådgivere ville gå videre med den ellers planlagte børsnotering, forklarer Lauritz.coms adm. direktør.

Foto: Foto: Lauritz.com. Mette Rode og Bengt Sundstrøm.
Læs mere
Fold sammen

Børsmarkedet har stået med åben mund og søgt en forklaring, siden Lauritz.com torsdag udskød sin børsnotering få minutter før, den første aktie skulle handles.

Nu tager adm. direktør, Mette Rode Sundstrøm, imidlertid bladet fra munden. I en pressemeddelse på Lauritz.coms hjemmeside forklarer hun, at det var manglen på langsigtede investorer i Lauritz.com-aktien, der fik selskabet til at udskyde noteringen.

»Trods den fuldt tegnede bog med de over 3.000 investorer, mente vores rådgiver ABG dog, at balancen i tegningerne mellem kortsigtede og langsigtede investorer ikke var optimal. ABG mente, at det var vigtigt at få flere langsigtede investorer - typisk institutionelle - med i ejerkredsen, for at sikre stabilitet i aktien« skriver Mette Rode Sundstrøm.

»Lauritz.com valgte at følge ABGs anbefaling om, at den mest ansvarlige beslutning for investorerne ville være ikke at gennemføre den planlagte børsnotering,« skriver Laurtiz.coms direktør og understreger derefter, at målet med den nye notering bliver at sikre flere langsigtede institutionelle investorer.