Aktionærformand kræver svar fra Lauritz.com om afblæst børsnotering

Torsdag blev børsnoteringen af Lauritz.com udskudt i sidste øjeblik. Tusindvis af investorer er fanget i et vakuum, mener formanden for Dansk Aktionærforening

Dansk Aktionærforenings formand Niels Mengel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Torsdag morgen kiksede den planlagte børsnotering af auktionshuset Lauritz.com helt og aldeles. For bedst som handlen var minutter fra at begynde på First North i Stockholm, meddeltes det, at noteringen af Lauritz.com vil blive udskudt til 17. juni.

Op ad formiddagen forlød det så i en kortfattet meddelelse fra Lauritz.com, at der var »tekniske årsager« bag den udskudte børsnotering. Samtidig meddelte selskabet, at alle aktier var fuldt tegnet med mere end 3.000 investorer.

Såfremt at aktien er blevet tegnet fuldt ud, som Lauritz.com oplyser, er der tale om en yderst alvorlig situation, mener formand i Dansk Aktionærforening, Niels Mengel.

»Det er en meget kedelig situation, hvor man efterlader investorerne i et vakuum. De har forpligtet sig til at købe, men pludselig bliver det udskudt. Vi bliver nødt til at få en nøje forklaring fra Lauritz.com,« siger han til Berlingske Business.

Niels Mengel forklarer samtidig, at foreningen fra starten af har haft en dårlig fornemmelse om børsnoteringen af Lauritz.com. Han peger blandt andet på, at ledelsesstrukturen i auktionshuset er problematisk. Selv om lauritz.com har brug for kapitalen, trækker ejeren og hans kone alligevel penge ud, påpeger han.

Foto: Jenny Leyman / Sydsvenskan / TT.

»Vi har ikke tidligere set en »mand og -koneforretning« på Børsen. Der er ikke uafhængighed mellem bestyrelsen og den daglige ledelse, når bestyrelsesformanden er i et forhold med direktøren. Det er ikke god lederstil at have det på den måde,« siger han med henvisning til, at ejer og bestyrelsesformand Bengt Sundström er gift med virksomhedens administrerende direktør Mette Rode Sundström.

Berlingske Business afventer en kommentar fra Lauritz.com.