Zealand Pharmas Lyxumia-salg dykker

Biotekselskabet Zealand Pharma har i tredje kvartal fået 6 mio. kr. fra sin franske partner Sanofi for salget af diabetesmidlet Lyxumia, som de to selskaber samarbejder omkring.

Modelfoto: Iris. Biotekselskabet Zealand Pharma har i tredje kvartal fået 6 mio. kr. fra sin franske partner Sanofi for salget af diabetesmidlet Lyxumia, som de to selskaber samarbejder omkring. Fold sammen
Læs mere
Foto: Wladimir_Bulgar
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Midlet solgte samlet for 9 mio. euro - eller 67 mio. kr. - i kvartalet, men der er tale om et fald på 11 pct. i forhold til samme periode året før.

Det oplyser selskabet fredag morgen. Der er tale om indtægter fra salg af midlet uden for USA.

Zealand Pharma og Sanofi fik i slutningen af juli godkendt midlet, der i Europa går under navnet Lyxumia, i USA, hvor det skal markedsføres under navnet Adlyxin.

Sanofi oplyser ikke, hvorvidt midlet allerede er blevet sendt på markedet i USA. Det danske selskab modtager omkring 10 pct. af salget.

Derudover har selskaberne lige nu en ansøgning liggende for kombinationsproduktet Iglarlixi, der er en blanding af Sanofis Lantus og så Adlyxin.

Her blev en beslutning fra myndighederne udskudt med tre måneder i august, så der skal efter planen komme en afgørelse i november fra den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA.