Zealand Pharma får rebound efter aktiesalg til rabatkurs

Aktien i biotekvirksomheden Zealand Pharma er mandag den mest stigende på fondsbørsen i København og får dermed kærkommen oprejsning efter syv handelsdage med uafbrudt tilbagegang.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et "rebound" kalder chefhandler Mads Zink fra Danske Bank dagens stigning i aktiekursen på 5,6 pct. til 104 kr., efter at aktien i slutningen af sidste uge blev presset af, at selskabet solgte nye aktier for 143 mio. kr. til en rabatkurs på 96,90 kr. per styk.

Stigningen er sandsynligvis "en rebound-bevægelse efter sidste uges fald forårsaget af den rettede emission", siger Mads Zink til Bloomberg News.

»Aktien bevæger sig nu tilbage mod de niveauer, vi så forud for placeringen,« tilføjer chefhandleren.

Samlet faldt Zealand Pharma-aktien i sidste uge med 8,4 pct., efter at den alene fredag faldt 3,4 pct. oven på nyheden om aktiesalget. I 2016 er aktien faldet 31 pct.

Zealand Pharma gennemførte den rettede emission natten til fredag, hvor der blev solgt 1.475.221 nye aktier, til det som selskabet kaldte "biotek-specialinvestorer og andre institutionelle investorer fra både USA og Europa".

Selskabet vil bruge provenuet til at finansiere den videre kliniske udvikling af produktkandidater i egen pipeline. Der er blandt andet tale om Glepaglutide, der er en langtidsvirkende GLP-2-analog til behandling af korttarmsyndrom, samt Dasiglucagon, der er en flydende glukagon-analog til behandling af for lavt blodsukker.

/ritzau/FINANS