Seadrill mister milliardordre til skandaleramte brasilianere

Norske Seadrill, der driver en flåde af dybtvandsborerigge, tager solide hug på børsen i Oslo fredag, efter at selskabet har set sig nødsaget til at fjerne en ordre på 1,1 mia. dollar fra ordrebogen.

Foto: HANDOUT. The Cidade de Sao Mateus, a floating production, storage and offloading (FPSO) ship that was contracted to Petrobras is pictured in Sao Mateus in Espirito Santo state in this February 12, 2015.
Læs mere
Fold sammen

Der er tale om en kontrakt med det brasilianske statskontrollerede olieselskab Petrobras. Seadrill tror ikke, at kontrakten vil blive afsluttet i henhold til de oprindelige tidsplaner, mens det norske selskab heller ikke vurderer, at de aftalte økonomiske dele af kontrakten vil blive opfyldt.

Det skriver Bloomberg News.

Nyheden om den mistede kontrakt kommer bare få dage efter, at de amerikanske myndigheder har indledt en undersøgelse af det Petrobras og selskabets ansatte, der er mistænkt for at være blevet betalt under bordet.

Seadrill har fjernet de 1,1 mia. dollar fra den ordrebeholdning, som blev offentliggjort i forbindelse med selskabets regnskab for tredje kvartal. Kontrakten omfatter de to dybtvandsbrønde West Taurus og West Eminence, der begge ligger ud for Brasiliens kyst.

Seadrill oplyser dog, at det i øjeblikket forsøger at strikke en ny aftale sammen med Petrobras og det brasilianske selskabs partnere, men det ser ikke ud til at berolige investorerne.

Den tabte kontrakt kan aflæses på Seadrill-aktien i fredagens handel, hvor aktien dykker 6,1 pct. til 472,9 norske. kr. på børsen i Oslo. En kort overgang var aktien dog nede med omkring det dobbelte.

Faldet er samtidig nok til, at det norske selskab indtager en plads nederst i det brede europæiske Stoxx 600-indeks, der består af 601 selskaber fordelt på 18 lande i Europa.