Mærsk mistænkt i omfattende brasiliansk bestikkelsesskandale

Det brasilianske politi mistænker Mærsk for at have bestukket sig vej til kontrakter med det statsejede olieselskab Petrobras.

Internationale selskaber har ifølge de brasilianske myndigheder betalt store bestikkelser for at få kontrakter hos det statsejede olieselskab Petrobras. Danske A.P. Møller-Mærsk er blandt de mistænkte selskaber. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRUNO DOMINGOS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske rederi er blandt flere selskaber i politiets søgelys i forbindelse med efterforskningen af en skandale i det statsejede Petrobras, hvor selskaberne har givet store bestikkelser til nøglemedarbejdere for til gengæld at få kontrakter i olieselskabet.

Politiet har, ifølge den brasilianske anklagemyndighed, fundet beviser på at flere internationale selskaber gennem mellemmænd har bestukket Paulo Roberto Costa, den tidligere Petrobras-direktør, som nu samarbejder med politiet for at få en nedsat straf, skriver Bloomberg.

Paulo Roberto Costa har samtidig indviliget i at aflevere mere end 151 millioner kroner, som han har fået i bestikkelse, til myndighederne.

"Vi har nogle efterforskninger om blandt andet søtransport, som Paulo Roberto Costa har stået for, hvor der er stærke beviser for betaling af bestikkelse til ham fra selskaberne, inklusiv Mærsk," siger Carlos Lima, den ledende anklager i sagen, til Bloomberg.

Mærsk afviser anklagerne overfor Bloomberg og understreger, at betaling af bestikkelse er strengt forbudt for alle ansatte og samarbejdspartnere. De anerkender dog at have betalt kommission for kontrakterne, men inden for de gældende normer i branchen.

Sagen er blevet undersøgt internt, og Mærsk har ikke fundet nogle tegn på illegale aktiviteter, skriver Bloomberg.