Sanistål leverede som lovet

Sanistål leverede et overskud af den primære drift (EBIT) eksklusive ejendomsavance og nedskrivninger sidste år på på 85 mio. kr. mod 84 mio. kr. for 2014. Inklusive ejendomsavance og nedskrivninger blev EBIT 98 mio. kr. for 2015 mod 75 mio. kr. for 2014.

Sanistål A/S. Skilt ved hovedsædet i Aalborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bruttoavanceprocenten steg til 23,4 pct. fra 22,5 pct. i 2014.

Fokus på lønsomhed kompenserer for frasolgte aktiviteter, oplyser Sanistål, der har solgt to mindre forretningsenheder og et par lagerejendomme.

Overskuddet blev hentet hjem med basis i en omsætning, der faldt til 4114 mio. kr. mod 4375 mio. kr. i 2014.

Faldet i omsætningen henføres primært til det danske marked og fokus på lønsomhed, oplyser selskabet, og nævner, at der i Østeuropa er oplevet et fald i omsætningen. Tyskland er dog et lyspunkt med organisk salgsvækst.

Et bygge- og anlægsmarked i beskeden vækst og en dansk industri præget af stor konkurrence vil presse indtjeningen i 2016 for grossistkæden Sanistål.

Sanistål venter i regnskabsåret for 2016 et driftsoverskud før skat og renter på 80 mio. kr. Sidste år opnåede selskabet et driftsoverskud på 98 mio. kr., hvor et par enkeltposter dog trak op.De danske bygge- og anlægsvirksomheder vil ifølge Saniståls vurdering opleve beskeden vækst i 2016, og det vil afspejle sig i salget hos selskabet, der dog regner med vækst i det segment.

»Sanistål forventer med en række målrettede initiativer at skabe lønsom vækst i omsætningen inde for bygge- og anlægsbranchen i både Danmark og Østeuropa«, skriver selskabet.Derudover fortæller Sanistål, at industrien i Danmark, som man også sælger produkter til, er præget af stor konkurrence, hvilket påvirker priserne.

»Det danske marked er præget af en hård konkurrencesituation, hvor der konkurreres på pris og risikovillighed.«

»Der knytter sig en usikkerhed til markedet i Østeuropa på grund af regionens økonomiske bånd til Rusland, mens Saniståls marked i Tyskland forventes på niveau med 2015«, skriver Sanistål, der på den baggrund venter en flad udvikling i det forretningsområde samlet set i 20156.


Desuden er stålmarkedet også udfordret som følge af for mange selskaber på markedet, og derfor er vilkårene også usikre på det område, skriver Sanistål.