Sanistål-formand: Får god pris for aktiesalg i A&O Johansen

Sanistål har indgået en betinget aftale om at afhænde sin 39,12 pct. store aktiepost i konkurrenten A&O Johansen til selskabet selv.

Sanistål har indgået en betinget aftale om at afhænde sin 39,12 pct. store aktiepost i konkurrenten A&O Johansen til selskabet selv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det får Sanistål knap 401 mio. kr. for - svarende til en kurs per aktie på 1797 kr. Det modsvarer den indre værdi i A&O Johansen ved årsskiftet, og det anser Sanistål selv for værende en fair pris.

»Jeg vil sige, at det er en meget fair pris for både sælger og køber. A&O Johansen er en udmærket og veldrevet virksomhed, så en god pris for en sådan virksomhed er indre værdi,« siger Ole Steen Andersen, der er bestyrelsesformand hos Sanistål, til Ritzau Finans.

Sanistål forsøgte i 2007 over flere omgange at overtage aktiemajoriteten i A&O Johansen, men mødte dengang modstand i døren fra Niels A. Johansen, der gennem selskabet Evoleska Holding sidder på over 50 pct. af stemmerettighederne i A&O Johansen, som han også er administrerende direktør for.

Derfor er det et naturligt skridt, at Sanistål nu trækker følehornene til sig igen, efter at A&O Johansen har åbnet op for en mulighed for at komme ud af engagementet.

»Det er helt naturligt. Man kunne jo måske godt have lavet noget sammen, men det var der ikke interesse for. Nu er der gået så mange år siden, og så er det ikke naturligt, at vi sidder med godt 39 pct. af en af vores konkurrenter. Det er en fin aftale for begge parter, og lad os så se at komme videre hver for sig,« siger Ole Steen Andersen.

Ifølge ham skal provenuet fra aktiesalget i A&O Johansen primært anvendes til gældsnedbringelse. Ved udgangen af tredje kvartal sidste år var den rentebærende gæld i selskabet på 1293 mio. kr., og det er fortsat et højt niveau for et selskabet af Saniståls størrelse, vurderer bestyrelsesformanden.

»Vi er et selskab med godt 4 mia. kr. i omsætning, og så er det fortsat et rimelig højt niveau,« siger Ole Steen Andersen.