Ugebrev: Saniståls nye ejerforhold kan medføre kurshop

Alt i alt er Sanistål ved at være på benene igen, og her i februar afsluttede man så den lange dramatiske føljeton med Brdr. A&O Johansen efter at have indgået en betinget aftale med Brdr. A&O Johansen om tilbagekøb af hele Saniståls aktiepost på 39,12 pct. af aktiekapitalen. Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

Sanistål lukkede fredag i 75,50 kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Handlen med aktieposten får ingen effekt for 2015-regnskabet, idet der ikke realiseres hverken tab eller gevinst ved handlen, men den er absolut ikke ligegyldig, skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

Det skyldes, at salget veksler en uønsket aktiepost til et kontantbeløb på 401 mio. kr., som specielt Saniståls finansielle kreditorer vil være særdeles glade for. Danske Bank, Nordea Bank og Jyske Bank ejer ifølge ugebrevet sammenlagt 72 pct. af Saniståls aktiekapital.

- Sanistål frigør sig for de sidste rester af finanskrisens ødelæggende virkninger, og tidspunktet, hvor selskabet slippes af de nuværende hovedaktionærer, er kommet nærmere, skriver ugebrevet.

Hvornår det helt præcis sker, er op til bankerne, konstateres det.

- På kort sigt venter vi en svagt stigende aktiekurs, men når ejerforholdene ændres vil omsætningen i aktien øges betydeligt, og det kan medføre et kurshop for Sanistål forbi kurs 100, konkluderer ugebrevet.

Sanistål lukkede fredag i 75,50 kr.