Samlede krav mod OW Bunker nærmer sig en milliard

Kuratorerne er i fuld gang med at skrabe penge sammen til det nordjyske olieselskabs kreditorer. Kravene vokser hver dag og løber op i omkring 900 millioner kroner - indtil videre.

Advokat John Sommer Schmidt fra advokatfirmaet Gorrissen Federspiel er en af kuratorerne for konkursboet i OW Bunker, der arbejder på at skrabe penge sammen til kreditorerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kravene mod det krakkede olieselskab OW Bunker nærmer sig en rund milliard, efter at det nordjyske selskab måtte slukke og lukke den 7. november efter at have tabt en formue på oliespekultation og en mulig svindelsag i Singapore.

Det skriver Jyllands-Posten.

Indtil videre har kreditorerne anmeldt krav for omkring 900 millioner kroner. Det fremgår af den cirkulæreskrivelse, OW Bunkers to kuratorer Pernille Bigaard fra Plesner og John Sommer Schimdt fra Gorrissen Federspiel netop har afleveret.

Og de to kuratorer forventer, der er mange kreditorer, der endnu ikke har anmeldt sine krav til OW Bunker. I følge kuratorerne vil konkursen komme til at ramme rigtig mange selskaber i oliekoncernen, fordi de blandt andet havde indgået krydsauktioner med hinanden.

Hvilke værdier, der er i OW Bunker, er fortsat usikkert. Blandt andet fordi der er pantsat et stort tilgodehavende til bankerne. Men konkursboet har for nyligt indgået en aftale med den hollandske bank ING, der har lånt penge til konkursboet i håb om, at de to advokater får del i boets ubehæftede aktiver, så kreditorerne sikres nogle af koncernens værdier.

Indtil videre har kuratorerne blandt andet fået øje på en række kontorinventar samt tre ejerlejligheder i Aalborg, der har en samlet værdi på 9 millioner kroner. Desuden har boet nogle oliebunkere, som ikke er pantsat. Dem vil kuratorerne nu forsøge at sælge for at skaffe penge til kreditorerne, men værdien af olie er endnu meget usikker.