Nyt gigantisk underskud for HTC

Den taiwanske mobilproducent sætter nu sin lid til den nye toptelefon HTC 10 og VR-brillerne Vive, som skal redde økonomien.

Vive er de nye VR-briller til den virtuelle virkelighed (»virtual reality«), som den taiwanske mobilproducent HTC venter sig meget af. Arkivfoto: Jason Lee, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JASON LEE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mobilproducenten HTC, som engang var en af de største smartphoneproducenter i verden, kæmper med at få sine telefoner solgt og indkasserede et gigantisk underskud i årets første tre måneder.

Omsætningen faldt med hele 64 procent til 14,8 milliarder taiwanske dollars eller 2,97 milliarder danske kroner, mens underskuddet blev på 2,6 milliarder taiwanske dollars eller 520 millioner danske kroner. For et år siden var der overskud i kassen, men i resten af 2015 har den taiwanske mobilproducent kørt med underskud.

HTC har gennem mange år leveret telefoner, som har fået gode anmeldelser, men de har ikke solgt godt på det svære mobilmarked, hvor Samsung og Apple dominerer. HTC håber på bedring, nu hvor den nye HTC 10-telefon med et ultraselfie-kamera på forsiden er klar som ny topmodel, samtidig med at HTCs VR-briller, Vive, til den virtuelle virkelighed, som gør det muligt at bevæge sig rundt i f.eks. spil eller kunstigt skabte miljøer og interagere med de ting, som man ser undervejs.

Finansdirektør: Håber på lys forude

Begge er først kommet i handelen senere og indgår derfor ikke i regnskabet for januar-marts.

HTCs finansdirektør, Chialin Chang, håber, at mobilforretningen vil gå i nul igen i tredje kvartal.

»Næste kvartal bliver kritisk, fordi vi vil begynde at se effekten af Vive og af HTC 10-telefonen. Selskaber skal virkelig arbejde hårdt på at vise tegn på fremskridt,« siger analytiker Ben Wood fra CCS Insight til britiske BBC.

For fem år siden var HTC verdens fjerdebedst sælgende smartphonemærke med en global markedsandel på omkring ni procent. I 2015 faldt HTC helt ned på en 17.-plads med blot en enkelt procent, viser tal fra analysehuset IDC, der følger teknologimarkederne tæt.

I marts 2015 overtog HTCs stifter, Cher Wang, koncernchefposten ved siden af posten som bestyrelsesformand og vippede den daværende topchef gennem ti år, Peter Chou, af pinden i et forsøg på at rette virksomheden op.