Kæmpe fyringsrunde i HTC

Den pressede mobilgigant skal af med 15 procent af medarbejderne.

HTC er kastet ud i en stor fyringsrunde efter svigtende salg trods gode anmeldelser. Arkivfoto: Pichi Chuang, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: PICHI CHUANG

En kæmpe fyringsrunde er på vej i den taiwanske mobilproducent HTC, som har svært ved at få solgt sine ellers roste telefoner.

15 procent af arbejdsstyrken, svarende til op mod 2.300 mand, skal ud, så omkostningerne kan bringes ned med 35 procent. Fyringerne vil ske inden årets udgang.

Nedskæringerne kommer, efter at HTC forleden fremlagde det største underskud til dato. Hvor der sidste år omkring sommerferien var overskud på 2,26 milliarder dollars, viste det nylige regnskab et underskud på 252,7 millioner dollars eller næsten 1,7 milliarder kroner.

HTC-aktien dykkede derefter til sit laveste niveau i mere end ti år. Alene siden nytår er den faldet med over 60 procent. HTCs markedsværdi er dermed kommet ned under kassebeholdningen i selskabet.

Torsdag faldt aktiekursen med yderligere otte procent.

Satsning på toptelefoner og virtuel virkelighed

HTCs telefoner med topserien One M får roser af anmelderne, men det kniber for selskabet at mænge sig på mobilmarkedet, hvor konkurrenterne Samsung og Apple har sat sig solidt på markedet for dyrere smartphonetelefoner, og hvor de to kinesiske producenter Lenovo og Huawei følger godt efter i prislejet lige derunder. HTC sad i sine velmagtsdage på omkring ti procent af det globale mobilmarked. I dag er markedsandelen nede under to procent.

HTC har ikke meldt det præcise antal stillinger ud, som skal nedlægges, men med 15.000 ansatte anslår lokale medier, at det vil dreje sig om op mod 2.300.

HTCs medstifter Cher Wang overtog tidligere i år ledelsen af selskabet, som hun fortsat er bestyrelsesformand for. Hun slår fast, at HTC sammen med nedskæringerne vil oprette en ny forretningsenhed, som skal fokusere på toptelefoner, såkaldt virtuel virkelighed eller »virtual reality« og så internetforbundne livsstilsprodukter.