HTC skifter topchef i Danmark

Peter Frølund skal fremover koncentrere sig om Storbritannien og Irland.

Peter Frølund har i næsten ti år kæmpet for at gøre HTC til foretrukken mobiltelefon i Danmark. Nu skal han koncentrere sig om Storbritannien og Irland. Arkivfoto: Jeppe Michael Jensen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver med ny topchef i Danmark, at den taiwanske mobilproducent HTC forsøger at gøre comeback i danskernes lommer.

48-årige Jan Costa Thiele er mandag tiltrådt som ny nordisk ansvarlig for HTC og overtager dermed ansvaret for salget i alle de nordiske lande fra Peter Frølund, der fortsætter som administrerende direktør for Storbritannien og Irland.

Jan Costa Thiele har siden 2011 været salgsansvarlig for HTC i Tyskland, Østrig og Schweiz og var tidligere salgsudviklingsdirektør i Gigaset Communications (tidligere Siemens AG), hvor han i 2001 begyndte som forretningsudviklingschef.

Har været i telebranchen i årevis

Peter Frølund, der er 47 år, har arbejdet i telebranchen i årevis. Han var med, dengang France Télécoms mobilselskab Orange i Danmark oprettede Mobilix, som senere - under navnet Orange - blev opkøbt af Telia.

Han har arbejdet for HTC siden 2006 og fik i 2013 ansvaret for også Storbritannien og Irland ud over det nordiske marked. Nu skal han koncentrere sig om det britiske og irske marked.

HTC står bag den roste serie af HTC One-telefoner, som netop er blevet suppleret af den nye One M9, der på ny har fået gode anmeldelser.

HTC selv er stiftet i 1997 og hed frem til 2006 Qtek.

I marts i år blev den mangeårige topchef, Peter Chou, sat fra posten, og den 56-årige bestyrelsesformand og medstifter af HTC, Cher Wang, tog over.

HTC ligger ikke på top 5-listen over danskernes foretrukne mobilmærker. Her er Apple, Samsung, Sony, LG og Nokia stadig mere populære.