Asus overvejer at købe HTC

Bestyrelsesformanden for verdens femtestørste PC-producent vil ikke udelukke et opkøb af den trængte mobilgigant.

Mobilgiganten HTC præsenterede sine nye toptelefoner på årets Mobile World Congress i Barcelona i marts, men salget går ikke så godt. Arkivfoto: Alejandro Garci, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: ALEJANDRO GARCI

PC-giganten Asus overvejer at købe den trængte mobilproducent HTC, som for nylig lod forstå, at salget af telefoner går trægt.

Asus' bestyrelsesformand, Johnny Shih, »udelukker ikke muligheden« for at købe HTC, men koncernfinansdirektør David Chang siger efterfølgende til nyhedsbureauet Reuters, at »chancerne for en faktisk overtagelse er ikke store, eftersom Asus er en virksomheder, som er afhængig af organisk vækst«.

Både Asus og HTC hører hjemme på Taiwan, sådan som også Asus' nærmeste konkurrence, Acer, gør det.

HTC nedjusterer forventninger til salg

Asus er på jagt efter at komme op i omdrejninger i andet halvår. Indtil nu har salget været sløvt. I maj afskibede Asus 1,5 millioner smartphonetelefoner, og afdelingen begynder derfor nu ifølge det normalt velinformerede DigiTimes at give overskud. Forventningen er at runde to millioner telefoner i juni.

HTC måtte forleden neddrosle forventningerne til 2. kvartal. Der har været mindre efterspørgsel på HTCs Android-telefoner end forventet i Kina. HTC har ellers fået mange roser for sine One-telefoner, senest One M9-topmodellen. HTCs globale markedsandel er nu kun omkring to procent mod næsten ti procent tilbage i 2011, hvor selskabet var 15 procent mere værd end i dag.

Asus er verdens femtestørste PC-producent med en global markedsandel på 7 procent. Samtidig sidder Asus på 3,8 procent af tavle-PC-markedet og er her nummer fire. Asus' andel af mobilmarkedet er ikke så synlig - her ville et køb af HTC kunne bringe Asus godt fremad i feltet.